17 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije
Utakmica broj 3 polufinala play off-a Prve lige Srbije između Vojvodine i Beograda, igraće se u nedelju sa početkom u 12h. 
Beograd’96 je prošlog vikenda pobedom (10-1) poveo sa 2-0 u seriji i sada ga još samo jedna pobeda deli do finala.
Inače, utakmice play off-a pomerene su zbog triatlona, koji se u nedelju održava na Adi Ciganliji, pa će ulaz do terena biti ograničen.
Drugo polufinale, Novi Sad-Vojvode, igra se u subotu sa početkom u 15h, a rezultat u seriji je izjednačen (1-1).
14 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Videli smo dugu i tešku borbu u prvoj utakmici polufinala između Beograda’96 i Vojvodine. Beograd’96 u punom sastavu, a na brdu Aleksandar Milić. Poveo je Beograd sa 1-0 u prvom napadu, posle HP J.Ceballosa i udarca Marka Badovinca.

U naredne dve izmene bacači su dominirali, pa se rezultat nije menjao. U četvrtom napadu, Vladan Jovanović, na udarac Marka Hatale, povećava vođstvo na 2-0 za Beograd’96.

A. Milić i odbrana Beograda lako izlaze na kraj sa napadom Novosađana i u petoj izmeni. Na brdo u šestoj staje M. Badovinac, a krajem te izmene na semaforu je 5-0 za Beograd’96. Greška bacača Vojvodine, dabl J.Ceballosa i singl Badovinca su razlog promene rezultata.

Napokon je Vojvodina uspela da stigne do poena u osmoj izmeni posle dva udarca. Beograd’96 ne čeka, već u istoj izmeni sa pet poena stiže na nedostižnih 10-1.

Utakmicu sa brda za Beograd zatvara Bojan Ninić bez primljenog poena.

Beograd’96 je završio utakmicu sa 10 udaraca i jednom greškom, dok su Novosađani imali 3 udarca i 5 grešaka. Najbolji na palici za Beograd’96 su bili Marko Badovinac (3-4, 2RBI) i Bojan Ninić (2-5, 1BB, 2RBI), dok je A. Milić završio utakmicu sa 5IP, 5K, 4BB i 1H, a Marko Badovinac sa 3IP 5K i 2BB. 

U drugoj utakmici dana, Novi Sad je pobedio Vojvode (15-6) i izjednačio na 1-1 u seriji.

Polufinalni mečevi se nastavljaju sledećeg vikenda.

10 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Nakon pauze od dva meseca, seniori će ponovo izaći na teren u nedelju 13. septembra, kada počinje Play off Prve Lige Srbije u bejzbolu. Dogovorom klubova došlo se do rešenja da se po postojećem stanju na tabeli započne sa play off-om.

Beograd’96 će u nedelju u 11:00h krenuti u osvajanje 20. titule šampiona države protiv Vojvodine. Igra se na tri pobede, a još uvek vladajući šampion vodi sa 1-0 u seriji (zbog prvog mesta na tabeli u regularnom delu). Beograđani će biti jači za iskusnog Aleksandra Zonića koji se vraća u ekipu, nakon što je  propustio ligaški deo takmičenja.

Drugi polufinalni par su Vojvode – Novi Sad, a Vojvode vode sa 1-0 u seriji. Ova utakmica počinje u 15h.

29 Jun 20
Written by
Published in Liga Srbije

Četvrto kolo Prve lige Srbije donelo je veliko iznenađenje, Beograd’96 je poražen od Novog Sada.

Sam početak je nagovestio da će Beograd lako rešiti ovu utakmicu, jer je posle prve izmene bilo 3-1 za Beograđane. Do kuće u prvom napadu stižu Bojan Ninić, Danilo Cvijović i Marko Badovinac. Novi Sad izjednačava početkom drugog napada, posle nekoliko vezanih „pogođenih udarača“ od strane pitchera Beograda, Aleksandra Milića. Beograd’96 nije ozbiljnije zapretio u svom drugom napadu.

Novosađani prelaze u vođstvo početkom treće izmene. A.Milića menja Jovan Bošković, koji nakon nekoliko udarača uspeva da se stabilizuje na brdu. Udarcem Marka Badovinca, posle dve uzastopne šetnje na početku napada, Beograd’96 stiže do šestog poena ali Novi Sad vodi 7-6.

Mirovao je semafor sve do sedme izmene, jer je na brdu bio odličan J.Bošković (10SO), dok za Novi Sad solidno baca Đorđe Tomić, koga u šestoj izmeni menja Stefan Živić. Početak sedme izmene donosi novi poen za Novi Sad i sada je dva razlike za ekipu iz Novog Sada. Beograd ne uspeva da nađe rešenje za S.Živića i ne uspeva da stigne do novog poena. U poslednju izmenu ulazi se sa 8-6 za Novi Sad, koji sa dva udarca uspeva da poveća svoje vođstvo na 12-6, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Zanimljivo je da je Beograd’96 imao osam udaraca (D.Cvijović 2-3, J.Bošković 2-4), tri više od Novog Sada. Čak i manji broj grešaka nije pravagnuo, Beograd’96 je imao 3, a Novi Sad 6. Ono što je prevagnulo je 12 šetnji pitchera Beograda i čak 6 pogođenih udarača.

U drugoj utakmici, Vojvodina je u sedam izmena pobedila Vojvode, pa tako stigla do prve pobede.

Beograd’96 sada ima skor 3-1, a sledeće nedelje igra protiv Vojvoda.

22 Jun 20
Written by
Published in Liga Srbije

Povratak Jovana Boškovića na brdo, prekid zbog kiše i nova pobeda Beograda su obeležili utakmicu protiv Vojvodine.

Beograd’96 je bio gost na ovoj utakmici. Već u prvom napadu, Marko Hatala, posle šetnje i udarca Vladana Jovanovića, stiže do poena.

Posle duge pauze, na brdo se vratio Jovan Bošković, koji je sa manjim problemima, sa dva strike outa, izašao iz izmene. Napad Beograda, u drugoj izmeni, stiže do dva nova poena: Bojan Ninić i Darko Lović, posle udarca Jose-a Ceballosa.

Vojvodina ne uspeva da stigne do baze na kraju druge izmene, dok Beograđani povećavaju vođstvo na 5-0 na sredini treće izmene.

Novosađani uspevaju da smanje na 5-1 na kraju treće izmene. Posle šetnje J. Ceballosa i tri vezana udarca (V. Jovanović, M.Badovinac, D. Todorović), rezultat je 7-1 za Beograd.

Početkom četvrte izmene J.Boškovića menja Marko Badovinac, ali napad Vojvodine nema rešenja ni za njega. Završila se šesta izmena kada počinje jaka kiša. Nakon pauze je odlučeno da nema uslova da se utakmica završi, pa je tako Beograd’96 stigao do treće pobede u ovoj sezoni.

Na svom povratku, Jovan Bošković je upisao pobedu sa 6SO, 1BB, 1HP, dozvolivši jedan poen i 4 udarca. Beograd’96 je imao 9 udaraca (J.Ceballos 2-3, D.Lović 2-3, V.Jovanović 2-3), dok su Novosađani završili sa 5 udaraca i 3 greške. Ekipa iz Beograda na ovoj utakmici nije napravila nijednu grešku.

U drugoj utakmici dana, Vojvode su posle produžetaka slavile protiv Novog Sada sa 7-5 (5-5 na kraju 9. izmene).

Prvenstvo se nastavlja sledećeg vikenda, kada se sastaju Beograd’96 - Novi Sad i Vojvodina – Vojvode .

 

Početkom četvrte izmene J.Boškovića, menja marko Badovinac, ali napad Vojvodine nema rešenja ni za njega. Završila se šesta izmena kada počinje jaka kiša, nakon pauze odlučeno je da nema uslova da se utakmica odigra pa je tako Beograd’96 stigao do treće pobede u ovaj sezoni.

Na svom povratku Jovan Bošković je upisao pobedu sa 6SO, 1BB, 1HP, dozvolivši jedan poen i 4 udarca. Beograd’96 je imao 9 udaraca (J.Ceballos 2-3, D.Lović 2-3, V.Jovanović 2-3), dok su novosađani završili sa 5 udaraca i 3 greške. Ekipa iz Beograda na ovoj utakmici nije napravila ni jednu grešku.

U drugoj utakmici dana, Vojvode su posle produžetaka slavile protiv Novog Sada sa 7-5 (5-5 na kraju 9. izmene).

Prvenstvo se nastavlja sledećeg vikenda, kada se sastaju Beograd’96 - Novi Sad i Vojvodina – Vojovde.

15 Jun 20
Written by
Published in Liga Srbije

Beograd’96 ostvario je drugu pobedu u drugom kolu Prve lige Srbije. Iako je ekipa Vojvoda dugo pružala otpor, ipak je šampion Srbije uspeo da krajem šeste izmene napravi osetnu razliku.
Za Beograđane, na brdu je startovao Aleksandar Milić, dok je za goste na ovoj utakmici startovao Kubanac, Sandro Corella.
U prve dve izmene nije bilo promene rezultata, a Vojvode u trećem napadu posle četiri šetnje i filders choica-a, dolaze do vođstva od 2-0. Sledeći napad Beograda donosi izjednačenje, greška odbrane Vojvoda na udarac Darko Lovića, pogođen Marko Hatala, ulaze na udarac Danila Cvijovića.


Ponovo je posle dve greške gostiju, Beograd’96 osvojio poen krajem četvrte izmene i poveo sa 3-2.
Početkom pete izmene na brdo staje Marko Badovinac, koji ne dozvoljava da se promeni rezultat, dok napad posle udarca Vladana Jovanovića i SAC Fly-a A.Milića povećava vođstvo na 5-2.
Odluka je pala u šestoj izmeni kada napad Beograda dolazi do 9 poena. S.Corellu menja Strahinja Bošković, koji ima velike probleme na brdu, pa ga u istoj izmeni menja Danijel Kozjak.
Imale su Vojvode priliku da produže utkamicu u sedmoj izmeni, kada prave dva poena, ali samo za konačnih 14-4.
Beograd’96 je na utakmici imao sedam udaraca, dok su Vojvode imale sao dva. Osim udaraca, prevagnuo je i broj grešaka, Vojvode su imale 7, a Beograd’96 nije napravio nijednu grešku.
U drugoj utakmici, Novi Sad je bio bolji od Vojvodine (13:5).
Prvenstvo se nastavlja sledeće nedelje utakmicama Beograd’96 – Vojvodina i Novi Sad – Vojvode.