Muke po Nikoli Featured

Rate this item
(0 votes)
30 May 10
Written by Read 1983 times
Published in Informacije

Posle tri vezana poraza u interligi, Beograd'96 nastavio je sa domaćom ligom. Protivnik je bila novosadska Vojvodina koja je u otvaranju sezone pobedila Beograd (18-1), tako da je ovo bila prilika za revanš. U utakmici koja je bila zanimljiva i neizvesna do samog kraja pobedio je Beograd'96 (7:6) i tako onemogućio Vojvodinu da stigne do prvog mesta u Ligi Srbije.

Poveo je Beograd u prvom svom napadu, posle greške druge baze Vojvodine, preko M.Badovinca. Domaćini u ovom meču izjednačuju odmah u sledećem napadu posle 4 "šetnje" N.Badovinca i dabla D.Đorđevića. Problemi mladog N.Badovinca nastavljaju se i u drugoj imeni kada Novosađani stižu do vodstva (2:1). Treći napad Beograda donosi izjednačenje. Ponovo posle greške druge baze N.Vučević stiže do poena. Bacač Beograda napokon se stabilizovao na brdu i u trećem napadu Vojvodine izlazi bez primljenog poena.

Dabl P.Badovinca i singl N.Vučevića najavljuju da će bacač Vojvodine M.Đorđević imati problema da izađe iz četvrte izmene, da bi A.Milić udario dabl za 6:2 za goste. Napadi oba tima mirovali su sve do sedme izmene, kada Beograd uzima još jedan poen preko M.Jokića, inače debitanta u redovima Beograda.

Kada se činilo da će Beograd i N.Badovinac privesti utakmicu bez problema kraju u sedmoj izmeni posle dva auta opuštanje bacača Beograda rezultira punim bazama i dablom M.Đorđevića, a kasnije i singlom N.Đekića i rezultat je 7:6, a na brdo umesto N.Badovinaca staje iskusni N.Vučević.

Napad Beograda ne stiže do šanse za poen iako je u devetom napadu imao pune baze sa jednim autom, ali domaćini ipak izlaze bez primljenog poena. Deveti napad novosađana nije doneo promenu rezultata iako su napravili nekoliko dobrih kontakta, ali iskusni N.Vučević i mladi A.Milić su spretno uhvatili jake udarce ne dozvolivši  domaćinu stignu na bazu.

Ovom pobedom Beograd je izbio na prvo mesto u Ligi Srbije, a do kraja lige igraće još dva puta protiv Gradnulice i Spartanaca.

Last modified on Monday, 31 May 2010 15:27
Login to post comments