Beograd'96 prvi finalista Featured

Rate this item
(0 votes)
29 Sep 10
Written by Read 1972 times
Published in Informacije

Beograd 96 je u polufinalnoj seriji prvenstva Srbije u bejzbolu savladao zemunske Vojvode sa 2:0 u mečevima i plasirao se u finale.

U subotnjem meču Beograd 96 je počeo traljavo,N. Vucevic se još nije zagrejao na brdu, a odbrana kao da nije ponela rukavice na teren. Posle par dobrih udaraca i i tri greške, Vojvode kao gosti vode sa 2:0 i najavljuju neizvestan meč. Domaći tim double-play-em na pune baze uspeva da izađe iz izmene sa još i dobrim rezultatom.Beograd 96, koji je posle dugo vremena zaigrao kompletan, odmah smanjuje na 2:1,da bi u narednim izmenama samo uvećavao prednost protiv u odbrani katastrofalnih Vojvoda za konačnih 16:2 u sedam izmena. Bacač Beograda N.Vučević se u kasnijem delu meča stabilizovao i utakmicu završio sa 12 SO, a odbrana je bila znatno čvršća i osigurala lagan kraj meča.

Nedeljni duel je bio znatno zanimljiviji, Beograd 96 na brdo stavlja nepredviljivog N. Badovinca dok Vojvode igraju pojačane za bacača A.Bereca, dok se M.Kojić posle subotnjem meča, konačno pomera sa mesta šortstopa na drugu bazu čime odbrana Vojvoda dobija na solidnosti.

Beograd 96 već u prvoj izmeni počinje sa odličnim udaranjem i sa nekoliko udaraca i odličnim base-runningom stiže do velikih 3:0.Vojvode uz obilatu pomoć Badovinca stižu do 3:1, ali ne koriste puno šansi da postignu više poena što ih prati kroz obe meča u seriji. Beograd nastavlja sa sjajnim udaranjem i uvećava prednost ali i Vojvode uspevaju da nekako drže priključak do polovine meča kada se Beograd 96 sa 11:6 odlepljuje na više od 10 razlike i privodi meč kraju u sedam izmena sa 21:7. Utakmicu dobrim pitching-om zatvara mlađi brat Marko Badovinac.

Beograd 96 utakmicu završava sa čak 16 hitova, a među boljima su bili Ceballos (4-5), Vučević (2-2, 4 BB), M. Zonić (3-5, BB), Marko Badovinac (2-5),Peđa Badovinac (2-5), A.Zonić (2-6, 4 RBI).

Beograd 96 u finalu čeka boljeg iz meča Vojvodina - Spartans koji se igra narednog vikenda.

Last modified on Wednesday, 29 September 2010 10:10
Login to post comments