Šetalište u Zrenjaninu Featured

Rate this item
(0 votes)
09 Oct 10
Written by Read 1600 times
Published in Informacije

Nastavak Pony Lige Srbije doneo je dva poraza Beograda u utakmicama protiv Gradnulice. Zrenjaninci su se tako osvetili Beograđanima za poraze u seniorskoj ligi.

Sa dosta novjalija Beograd’96 otputovao je u Zrenjanin na „double header“, pa su tako išli i Amet Fazlijević, Dimtrije Milovanov i Mlađan Gadžić, pored već iskusnih Marka Živkova, Marka Badovinca i ostalih.

Početak prve utakmice obećavao je da Beograd može stići do pobede protiv prvoplasirane ekipe u Pony Ligi, ali posle vodstva u prvom napad od 1:0. Bacač Beograda M.Živkov loše baca u prvoj izmeni i sa čak šest šetnji i jenim pogođenim udaračem omogućava domoaćinu da već u prvoj izmeni stigne do viskog vodstva od 7:1 i tako oteža nastavak utakmice. Ipak u sledećem napadu posle nekoliko „šetnji“ bacača Gradnulice, N.Milankova, udarcem Đ.Petrovića (2RBI) gosti stižu do 7:6 i vraćaju se u utakmicu. Drugi napad Zrenjanincima donosi samo jedan poen (8:6) i sve je izgledalo da će Beograd preokrenuti, ali treću izmenu napad Beograda kreće sa dva strike outa, a posle „šetnje“ N.Milankov izbacuje M.Badovinca takođe strike outom.

Početak napada domaćina izgledao je kao da će ostati aktuelni rezultat i posle izbacivanja Grubića, koji je udario ka trećoj bazi B.Mirkovića, koji je odlično uhvatio i bacio D.Todoroviću za prvi aut u izmeni, zrenjaninci pojačavaju i sa dva udarca i greške odbrane Beograda stižu do 11:6.

Nada je ipak postojala da bi Beograd u svom poslednjem napadu mogao da pripreti, ali sa tri brza auta Gradnulica avršava utakmicu (11:6), a bacač Beograda M.Živkov imao je čak 10BB u četiri izmene.

Nova šansa da se nanese prvi poraz Zrenjanincima u ovogodišnjoj Pony Ligi stigla je pola sata po završetku prve utakmice. Posle spajanja severa i  juga, igraju se „double header-i“ tj dve utakmice za redom između dva tima.

Kao i uprvoj utakmici u prvom napadu poveo je Beograd na udarac M.Živkova, ali radost je kratko trajala, kao i u prvoj utakmici ovaj put M.Badovinac imao je problema sa strike zonom, pa je i on počeo sa štetnjama i domaćin se vraća i stiže u vodstvo (4:3).Rezultat na kraju druge izmene je 8:7 za Gradnulicu.Beograd odmah u vraća četiri poena, ali i domaćin takođe iako je na dva auta bilo 7:5 za Beograd i bacač Beograda je nekoliko puta imao vodstvo u kauntu.Ipak M.Badovinac nedovoljno koncentrisan šeta tri igrača domaće ekipe i omogućava da stignu do poena.

Napad broj tri nije doneo promenu rezultata za Beograd ali jeste za Gradnulicu koja vodi 9:7 na završetku treće izmene.Posle „šetnje“ Đ.Petrović stiže na bazu i posle kraće i greške hvatača domaćih osvaj poen ali to je bilo dovoljno samo za 9:8 i novi poraz Beograđana. Vredno pomena je da je za Beograd u drugoj utakmici na mestu hvatača igrao M.Gadžić koji  je bez obzira na velik broj propuštenih lopti solidno odradio svoj posao i pokazao da Beograd neće imati problema na ovoj poziciji.

Last modified on Saturday, 09 October 2010 22:48
Login to post comments