Beograd'96 poveo Featured

Rate this item
(0 votes)
10 Oct 10
Written by Read 1895 times
Published in Informacije

Ekipa Beograda 96 je, kao domaćin, u prvom meču finala prvenstva Srbije u bejzbolu savladala Spartanse rezultatom 4:3, i povela sa 1:0 u seriji (finale se igra do tri dobijene utakmice).
Odavno se nije odigrao kvalitetniji i neizvesniji meč na Adi Ciganliji, dobar pitching duel startera N.Vučevića i V. Aranđelovića (obojica su izbacali celu utakmicu) i jake odbrane u ključnim trenucima meča obeležile su današnju utakmicu, a obe ekipe udarale su drvenim palicama.
Spartanci su rano poveli sa 2:1 i u početku meča udarački bili opasniji rival ali nisu iskoristili mnoštvo prilika da uvećaju prednost, što ni odbrana Beograda kvalitetnom igrom nije dozvoljavala.U drugoj izmenu posle „šetnje“ R.Ivanića, koji krade drugu bazu, M.Ačanski udara loptu iza desnog autfildera Beograda, B.Pavlovića, Spartanci uzimaju prvi poen za 1:0. U istoj izmeni N.Vučević udara lopticu u desni deo autfilda i stiže na drugu bazu.Posle produktvinog auta M.Zonića ka drugoj bazi, Vučević stiže do treće baze da bi na WP stigao i do prvog poena za Beograd.Spartanci vode u trećoj izmeni sa 2:1 preko P.Kukoleče koji posle četiri ball stiže na prvu, S.Vajdić udara dabl posle kojeg su trkači na drugoj i trećoj bazi. Nakon picha u zemlju P.Kukoleča uzima drugi poen, a N.Vučević iz izmene izlazi sa tri vezana strike outa.

Iako Spartanci konstantno imaju trkače na bazama ne uspevaju da povećaju vodstvo, ali Beograd vreba i koristi priliku u petoj izmeni. Sjajni R.Golubić (2-4, 2 RBI, 1BB) dablom dovodi Beograd u vođstvo od 4:2, a poene su osvojili D.Popović i J.Ceballos. Drugi poen u utakmici pre udarca R.Golubića uzeo je M.Badovinac na „wild pitch“ V.Aranđelovića. U tom napadu Beograd’96 imao je šansu da poveća prednost jer je imao pune baze i jedan aut, ali loši kontakti N.Vučevića i M.Zonića omogućavaju Spartancima da se izvuku uz minimalnu štetu.

U kasnijem delu meča Beograd je opasniji u napadu, ali ne koristi pune baze u dve situacije da napravi veliku prednost što meč uvodi u neizvesnu završnicu. Spartanci smanjuju u sedmoj izmeni na 4:3 posle udarca P.Kukoleče i greške nedovoljno zagrejanog J.Boškovića, koji propušta loptu do ograde i nakon lošeg rileja Kukoleča uzima poen i naslućuje se drama.

Ipak, gosti u osmoj izmeni prave kardinalnu grešku u base runningu i dozvoljavaju triple-play kojim Beograd izlazi iz izmene bez primljenog poena.Na bazi su bili Potkrajac koji je udario između šorta i treće baze i D.Jevtić koji je spustio bant, ali N.Vučević prebacuje drugu bazu i sam sebi i svom timu zagorčava izmenu. No, pomoć manje iskusnih igrača Spartanaca omogućava da Beograd’96 bez poena izađe iz izmene, kada je N.Božović udario lagan flaj ka N.Vučeviću na koji su igrači Spartanaca neiskusno krenuli da trče N.Vučević baca na drugu J.Ceballos-u koji vraća na prvu za prvi tiple-play u sezoni.

Iskusni N.Vučević (3BB, 6SO, 6H) koristi poklon i u poslednjoj izmeni ne dozvoljava ni jednog trkača tako da Beograd’96 zatvara meč, za vođstvo od 1:0 u seriji.
Beograd je imao 7 hitova a Spartanci 6, dok je čak 12 puta V.Aranđelović izbacio udarače Beograda na strike out, dok je N.Vučević imao 6 SO-a.

Finalna serja nastavlja se sledećeg vikenda.

Last modified on Sunday, 10 October 2010 20:34
Login to post comments