Drama za korak do titule Featured

Rate this item
(0 votes)
17 Oct 10
Written by Read 1664 times
Published in Informacije

U drugoj utakmici finala prvenstva Srbije u bejzbolu, Beograd’96 je walk-off hitom mladog Marka Badovinaca u 11. izmeni savladao Spartanse sa 8:7.
U još jednom veoma dramatičnom i neizvesnom ali ne preterano kvalitetnom meču u kome su ekipe dosta grešile u odbrani, ekipa Beograda je uspela da ubeleži novu pobedu i sada vodi sa 2:0 u mečevima finalne serije.
Za Beograd 96 je ponovo celu utakmicu izbacao sjajni Vučević, nasuprot takođe dobrog Vajdića.
Beograd’96 počinje dobro i rano dolazi do vođstva od 2:0 i 3:1.Spartanci u 4. izmeni prilaze na 3:2, da bi se Beograd ponovo odlepio na 4:2 u 5. izmeni. U tim trenucima Vučević kontroliše napad gostiju a Beograd pojačava pritisak na Vajdića i u 7. izmeni odlazi na velikih 6:2.
Kada se očekivalo da Spartanci budu slomljeni, oni u 8. izmeni pokazuju zube i sa 4 hita i jednom greskom odbrane preokrecu rezultat na 7:6.
Beograd u poslednjoj izmeni uspeva da izjednači na 7:7 i uvodi utakmicu u produžetke. U tim trenucima meča jedna sudijska odluka na važan pitch Aranđelovića (zamenio Vajdića u 9. inn) ide u korist Beograda i pitcher Spartansa biva isključen iz igre nakon psovanja sudije. U nastavku meča oslabljeni gosti ne uspevaju da ozbiljnije priprete da bi Beograd opisanim hitom Badovinca dobio meč.
Za Beograd je odlično bacao Vučević (11 SO, 5 BB, CG) dok je Vajdić imao 11SO, 5BB).
Beograd je utakmicu završio sa 10 hitova (Spartans 9), dok su bolji od ostalih bili Cebalos 3-6 , Milan Zonić (2-5, 1BB, 2 dabla).
Odbrana je imala 6 E, od kojih su 5 "lakih" outa dozvolili outfielderi ispuštanjem "flaj" lopti što je znatno otežalo dobijanje meča.
Beogradu je potrebna još jedna pobeda za osvajanje nove titule prvaka Srbije.

 

Last modified on Sunday, 17 October 2010 21:18
Login to post comments