Fenomenalni Beograd 96, kralj se vratio po krunu! Featured

Rate this item
(0 votes)
24 Oct 10
Written by Read 2326 times
Published in Informacije
U najkvalitetnijoj utakmici svih vremena srpskog bejzbola, Beograd'96 je predvodjen fantastičnim Nikolom Vučevićem, savladao odlične Spartance sa 5:2 i osvojio 10. titulu prvaka Srbije u bejzbolu (3:0 u finalnoj seriji)! Posle jednogodišnje pauze titula je vraćena u vitrine najboljeg srpskog tima.
Po predivnom sunčanom vremenu subotnji meč je pokazao da u Srbiji može da se igra bejzbol vrhunskog kvaliteta - utakmica sjajnog pitchinga kombinovanog sa odličnim odbranama oba tima (samo jedan error na celom meču). Ponovo su dominirali bacači, Vučević za Beograd i Aranđelović za Spartance.
Beograd'96 igra bez startnog kečera Predraga Badovinca, ali to nije problem jer ga menja Milan Zonić, što ostavlja outfield sa uglavnom mladim i neiskusnim igračima. Spartanci kao domaćini su pak kompletni i nazire se težak meč za Beograd'96.
Domaćini, suočeni sa eliminacijom, odlično ulaze u meč i u 2. izmeni posle lead off dabla, školskim udaranjem dolaze do vođstva od 1:0. Dugih 6 izmena ljubomorno čuvaju malo vodjstvo dok Beograd povremeno preti (u par navrata ima po dve baze popunjene) ali nema time - hita za poen. Ipak, u sedmoj izmeni Beograd uspeva da izjednači  posle par walk-ova i wild pitcha na semaforu stoji 1:1. U tom trenutku Aranđelović i dalje baca no hitter, ali i Vučević u svojoj 37. godini baca u životnoj formi, uz veliku pomoć granitne odbrane.
Beograd'96 počinje 8. inning koji se ispostavlja kao ključni. Golubić udara lead off double, da bi Alex Zonić još jednim double-o doneo vođstvo od 2:1.Beograd radi najvažniju stvar za tesne mečeve , vezuje hitove u jednoj izmeni. Jedini error u celom meču pada u istom inningu , niski infield pop-up Milana Zonića ulazi u sunce i pada na travu čime Beograd dobija ogroman poklon do tada bezgrešne odbrane Spartansa. Umesto 2. outa, Spartanci brane 1. i 2. bazu, sa jednim izbačenim igračem. Beograd nešto kasnije puni baze i mladi Milić sa dva out-a i dva strike udara blup hit u desni outfield (2 RBI) za ogromnih 5:1!
Vučević ne posustaje a odbrana Beograda hvata i nekoliko linedrive udaraca u 8. izmeni, ništa ne pada na travu za razliku od prošle nedelje. Uporan trening mlađih igrača se konačno isplaćuje uz dosta sreće.
U poslednjoj izmeni Aranđelović kao lead-off udara solo HR za 5:2, ali Beograd nije uzdrman. Iskusna baterija Vučević - M. Zonić koja iza sebe ima stotine zajedničkih inninga posle time outa nastavlja bez panike.
Vučević nakon toga izbacuje naredna 3 igrača, a utakmicu završava strike-out-om čime je izbegnuta nova drama u fantastičnoj finalnoj seriji i slavlje je počelo!
O odbrani, šta reći, potpuno neverovatna! Neko bi pomislio da gleda MLB plej-of koji je inače u toku.
Sjajni SS Venecuelanac Ceballos je uhvatio težak flaj 30 metara od svoje pozicije čime je sprečio verovatnu seriju poena Spartansa u 7- oj izmeni. Golubić (2B) i A. Zonić (1B) su uhvatili vezane line drive udarce koji su im padali sa najtežim kratkim odskokom u poslednjem delu meča a outfield je sve uhvatio predvođen 17-ogodišnjim  Milićem u centru i takođe sjajnim Popovićem u levom koji je takođe uhvatio dva line drive-a. Mladi Marko Badovinac je zaključao 3. bazu odigravši celu seriju bez ijedne greške i odigravši par teških lopti u maniru iskusnog igrača. Škola bejzbola Beograda'96 je po ko zna koji put u poslednjih 10 godina pokazala svoj kvalitet i nastavlja da seje talente.
Udarački je Beograd'96 raporedio kvalitet najboljih igrača na sve tri utakmice , na prvoj (pobeda 4:3) su se se istakli Golubić i Vučević, u drugom meču (8:7) Ceballos i Milan Zonić a na kraju u finalnoj pobedi Alex Zonić i opet, neizbežni Golubić. Najiskusniji su udarali kada je bilo najteže, kad je pritisak bio najveći.
Beograd'96 je utakmicu završio sa 4 hita (Spartans 5). Bolji od ostalih su bili A. Zonić (1-4, RBI) ,Golubić (1-5) i Milić (1-4, 2 RBI).
Maestralni Vučević je imao  8SO i  2BB a zabeležio je i 3. uzastopnu pobedu u finalu!
Aranđelović je završio sa 13SO i 6BB.
Beograd'96 je osvojio 10. titulu prvaka Srbije, verovatno "najslađu" u svojoj istoriji. Većina prethodnih titula je osvojeno u vreme kada je Beograd'96 bio dominantan tim u Srbiji i jedan od najboljih u regionu.Sada u Srbiji ima više dobrih timova i puno novih igrača je zasluženo dobilo šansu da igraju dobre mečeve, što bejzbol scenu u Srbiji definitivno čini možda nešto manje kvalitetnom ali sigurno puno zanimljivijom.
U Kupu Srbije će šansu dobiti mlađi bacači koji zbog važnosti serije nisu videli "brdo" u finalu.
Od sledeće sezone Beograd'96 će pored svog imena na novim dresovima koji se spremaju, imati i zvezdicu koja označava osvojenu 10. titulu prvaka Srbije od 1993.godine i prvog zvanično održanog takmičenja.
Last modified on Sunday, 24 October 2010 16:18
Login to post comments