Kod Bogova po Kup Featured

Rate this item
(0 votes)
16 Dec 10
Written by Read 2276 times
Published in Informacije

Posle dve godine odsustva sa evropske scene, Beograd’96 će sledeće godine ponovo igrati u kvalifikacijama za Evropski  Kup .Od 30.maja do 4.juna šampion Srbije igraće, najverovatnije, na turniru u Atini, Grčka. Ostale grupe u isto vreme igraju se u Hajdelhajmu (GER), Monpeljeu (FRA) i Atnang Puhajmu (AUT).

Istoriju igranja u evropskim kupovima Beograd’96 počinje 1997. godine kada je u Beču osvojio odlično 5. mesto sa skorom od tri pobede i  dva poraza. Prvu pobedu Beograd je ostvario protiv ekipe iz Varšave. Zanimljivo je da je te godine trener-igrač  bio amerikanac Keith Houk, a asistirao mu je sunarodnik Kevin Chavez. Posle dve godine pauze klub ponovo igra u Škofijoj Loki gde neslavno prolazi i osvaja poslednje mesto. Sve do 2005. Beograd’96 nije imao zapaženih rezultata, ali posle višegodišnjeg igranja u interligi i vidljivog napretka, na Kupu u Blagoevgradu naš šampion gubi u finalu od Litvanike i to posle tri odigrane utakmice.

Ipak već sledeće godine kao organizator turnira, Beograd lako osvaja turnir bez poraza i tako ulazi među osam najboljih ekipa CEB Kupa.

Sledeće godine snaga Beograda dolazi do izražaja i sa najjačim timovima u Evropi.Posle dva poraza (Olimpija Karlovac i FC Barselone)na početku turnira, Beograd’96 vezuje tri uzastopne pobede (Dinamo Bukurešt, Tehnika Brno i BK Zagreb) i osvaja 5. mesto što garantuje ostanak među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Na žalost, sledeće godine CEB (Evropska Bejzbol Konfederacija) menja sistem takmičenja i predstavnik Srbije ponovo mora u kvalifikacije. Ponovo Beograd’96 ima šansu da osvoji prvo mesto na turniru 2008. u Blagoevgradu, Bugarska, ali vidno oslabljen gubi dve utakmice i osvaja tek treće mesto.

Svojim igranjem i rezultatima u takmičenjima za klubove pod okriljem CEB-a Beograd’96 omogućio je Srbiji da ima zagarantovano mesto za jednog predstavnika u kvalifikacijama.

Tokom zime rukovodstvo Beograda imaće pune ruke posla kako bi za sledeću sezonu pronašli zadovoljavajuća pojačanja za interligu i Evropski Kup.

Last modified on Thursday, 16 December 2010 01:11
Login to post comments