Zečevi preskočili Beograd u finalu Featured

Rate this item
(0 votes)
23 Jan 11
Written by Read 2523 times
Published in Informacije

Kombinovana pionirska ekipa ”Beograda 96“ i „Novog Sada“ osvojila je odlično drugo mesto na međunarodnom indoor turniru "ISO Vindi 2011" u Varaždinu, Hrvatska.U konkurenciji 4 hrvatske i jedne slovenačke ekipe naš predstavnik je dobrim igrama i pobedama osvojio 1. mesto u grupi A, da bi u finalnom meču izgubio od slovenačke ekipe Zajčki sa 16:7.

Paralelno sa takmičenjem za pionire održan je i tradicionalni seminar za  trenere na kome su predavači bili ugledni stručnjaci  John Vodenilich, Bill Percy, kao  i bivši MLB igrač Tommy Watkins. Seminar je bio dobro posećen od strane trenera iz okolnih zemalja.
Naredna tri dana (24-27.01.) u Srbiji će boraviti Bill Percy koji će održati nekoliko seminara u Beogradu i Novom Sadu za domaće stručnjake, kao i jedan trening za mlađe kategorije.

Kombinovana ekipa srpskih klubova Beograd 96 i Novi Sad gostovala je na tradicionalnom turniru koji se svakog januara igra u Varaždinu, Hrvatska, a u organizaciji  bejzbol  kluba  Vindija, Varaždin.
Naš tim je na početku takmičenja svrstan u grupu A sa hrvatskim timovima Zagrebom i Olimpijom iz Karlovca. U grupi B su igrali Vindija, Zajčki i Zagreb.Novi Sad, kako se u zapisniku zvanično vodio naš klub, je u svojoj grupi  odličnim napadom savladao Zagreb, kao i Olimpiju i sa dve pobede se plasirao u finale. U finalnom duelu je ipak usledio poraz od veoma dobre ekipe iz Slovenije, koja je od samog početka vodila i nije dozvoljavala igračima ekipe iz Srbije da ugroze vodstvo. Igrač Novog Sada , Petar Čeliković, proglašen je za najboljeg udarača turnira, a simpatije svih gledalaca finalnog meča zadobio je sedmogodišnji Damjan Smiciklas koji je bio najmlađi takmičar i koji je u ime našeg kluba primio pehar za drugo mesto.

Ne manje zanimljivo je bilo i na trodnevnom seminaru koji su od naših predstavnika pohađali Milan Zonić i Nikola Vučević,  igrači/treneri našeg  šampiona BK „Beograd 96“. Glavni predavač je bio John Vodelnich sa impresivnom biografijom: glavni trener Viskonsin koledža sa kojim je osvojio 7 titula a u dveprilike (2004,2008) je bio treci u USA na cuvenom NCAA takmicenju!  Drugi predavač  je bio Bill Percy, sa ogromnim iskustvom u evropskom bejzbolu i takođe impresivnom biografijom iz koje izdvajamo: glavni trener USA mlade reprezentacije na svetskom kupu u Japanu 1996.godine. Mladi Tommy Watkins je kao treci iz tima predavača bio zadužen za prenošenje svog igračkog iskustva iz MLB i Minor league bejzbola. Watkins je 12 dana igrao za Minesota Tvinse ali je zbog povrede morao da se oprosti od aktivnog igranja bejzbola, i sada je minor league trener u njihovoj organizaciji.
Predavanja su bila vrhunskog kvaliteta a pokrivene su sve oblasti bejzbola u trodnevnom programu.
Nakon seminara održana je i tradicionalna lutrija na kojoj su učesnici sa kupljenim tiketima dobijali veliki broj nagrada velike vrednosti u odnosu na simboličnu cenu tiketa!
U završnici izvlačenja i u napetoj atmosferi i u konkurenciji od 20-ak učesnika  glavnu nagradu je dobio naš predstavnik Milan Zonić (komplet kečerska oprema) i tako se naša delegacija pobednički oprostila i od stručnog dela varaždinskog putovanja!

Last modified on Friday, 28 January 2011 02:09
Login to post comments