Iznenađenje na startu Featured

Rate this item
(0 votes)
05 Apr 11
Written by Read 2343 times
Published in Informacije

Pitcher Beograda, Marko Badovinac, sa čak 11K onemogućio je goste iz Novog sada da stignu do dve planirane pobede. Iako je ekipa Novog Sada bila favorit iz Beograda se vratila samo sa jednom pobedom.

Nezaboravna utakmica odigrana je u nedelju kada su dva najtalentovanija pitchera bacala za svoje timove.Beograd je nastupio u „šarenom“ sasstavu sa čak 4 debitanta.

Napad Novosađana nije nikako funkcionisao protiv Marka Badovinca pa čak do treće izmene nisu stigli do baze.Na drugoj strani Strahinja Stajić imao je takođe odličan dan ali  drugoj izmeni nakon nekoliko grešaka Beograd udarcima Dušana Todorovića i Nenada Ivanovića stiže do vodstva.Već u trećoj izmeni Beograd vodi 3:0 nakon dabla Badovinca.

Tek u četvrtoj izmeni Badovinac ima prvu „šetnju“ , ali ovog puta pitcher Beograda imao je podršku svoje odbrane i izlazi bez većih problema.Zanimljivo je da je picher Novog Sada 4. I 5. Izmenu završio sa 6SO , ali nije imao podršku svog napada koji je do kraja uspeo da osvoji samo jedan poen.

Posle dabla Stajića i šetnje Bojana Ninića činilo se da če se ponoviti scenario od prošlogodišnjeg polufinala kada je Beogad izgubio u poslednjoj izmeni. Pick offom  u ogradu Stajić stiže do poena za 3:1, ali to je bilo sve jer nakon dva auta Danilo Cvijović udara ka pitcheu Beograda koji lako završava utakmicu.

Na kraju Marko Badovinac je završio sa čak 11SO, 3BB i 3 asistencije, dok je Stajić imao 10SO i 3BB.

Druga utakmica bila je test za Novi Sad jer Beograd ove godine „kuburi“ za pitcherima, pa je na brdo stao mladi Bojan Mirković, koji se na žalost tokom utakmice povredio.

Već na početku utakmice Novi Sad je vodio sa 8:0 da bi Beograd stigao do 5 poena protiv nepreciznog Josipa Sekea (6BB, 8SO i 1H) koji je bacao za Novi Sad.

Napad Novog sada u trećojizmeni smirio je Marko Živkov koji je zamenio Bojana Mirkovića (6BB, 1SO i 2H).Ipak  posle dve vezane šetnje i tripla Sekea Novi Sad stiže do nedostižnih 13:6 što je bio i konačan rezultat.

Pony liga se nastavlja sledećeg vikenda kada je Beograd slobodan a Novi Sad putuje u Sombor.

Last modified on Tuesday, 05 April 2011 19:30
Login to post comments