Jedna pobeda za 14. mesto Featured

Rate this item
(0 votes)
17 Apr 11
Written by Read 2700 times
Published in Informacije

Bez igrača iz Zrenjanina i Čačka, reprezentacija PONY lige Srbije bila je sastavljena od igrača iz Novog Sada (7), Beograda(3) i Sombora (2). Ovogodišnji kvalifikacioni turnir evropske zone u Pragu doneo je 14. mesto ekipi iz Srbije.

U grupi sa Nemcima, Česima, Litvancima i Rumununima, reprezentacija Srbija se nadala da može do drugog mesta i poboljša učinak od prošle godine.

 

SRBIJA : NEMAČKA BEJZBOL AKADEMIJA 0:21

 

Prvog dana posle desetočasovnog puta i nekoliko sati sna, mlada ekipa iz Srbije imala je ozbiljan test na početku turnira, ekipu nemačke bejzbol akademije. Utakmica je počela loše i sa dve greške Marka Badovinaca, „Akademija“ vodi sa 3:0 u prvoj izmeni. Za Srbiju je bacao Josip Seke koji je solidno odradio svoj deo posla, dok je odbrana bila jako loša.Nemci stižu do velikog vodstva u drugoj izmeni kada je rezultat 13:0, posle čak 6 udaraca Nemaca.

Napad Srbije dolazi do šanse da osvoiji poen posle udarca Sekea i šetnje Milojevića, ali gosti na ovoj utakkmici „douple play-om“ izlaze iz izmene.

Nastavak „mučenja“ u odbrani nastavljen je i u trećoj izmeni (20:0), a igrači „Akademije“  uz pomoć odbrane Srbije lako stižu do poena.

U poslednjoj izmeni trener Nikola Vučević menja Josipa Sekea  (1K, 7BB,11H) umesto kojeg ulazi Zoran Lujić (1K, 1HP, 2H), koji začuđujuće brzo izlazi iz izmene dopustivši Nemcima samo jedan poen za konačnih 21:0.

Rezultat koji budi „flashback“ iz Regensburga kada je seniorska reprezentacija identičnim rezulltatom Nmačka pobedila Srbiju u polufinalu kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2004.

 

KOTLARKA (CZE) – SRBIJA 9:1

 

Ako je utakmica protiv Nemaca bila unapred izgubljena Češka ekipa „Kotlarka“ bila je prva šansa da Srbija stigne do prve pobede i možda do drugog mesta.

Drugi dan u Pragu ekipa Srbije je igrala dve utakmice na terenu u predgrađu Kotlarka. Ekipa koja je prošle godine sprečila našu ekipu da stigne do četvrtfinalnih mečeva ponovila je to i ove godine.

Srbija je povela posle udarca Peđe Stanojeva, preko Marka Badovinca. Na žalost po našu ekipu to je bio jedini poen, a samim tim i jedino vodstvo.

Ponovo je odbrana odigrala loše (čak 5 grešaka), a da stvar bude gora napad je poklanjao autove.Posle greške u RF u prvoj izmeni  Kotlarka izjednačuje na 1:1. Obećavao je i drugi napad Srbije, ali pick off-om je izbačen Dušan Todorović na prvoj bazi, a u krađi je uhvaćen i Danilo Cvijović.

Odlični Marko Badovinac (5SO, 5BB, 6H) dobro je bacao , ali bez podrške u odbrani.Posle dabla Čeha, igrači Srbije prave grešku koja ih košta tri poena. Rezultat u četvrtoj izmeni je 7:1 posle dva vezana udarca i tripla igrača Kotlarke.

Napad naše reprezentacije ne pravi probleme Česima koji na kraju dobijaju sa 9:1 i brišu nadu Srbije za drugo mesto.

 

 

SRBIJA  : LITUANICA CADETS (LIT) 9:5

 

Šansu da se popravi utisak sa prve dve utakmice, Srbija je imala samo dva sata posle poraza od Kotlarke.Kadeti Litvanike su bili sledeći protivnik i iako je sve izgledalo da će Srbija lako dobiti ovu utakmicu, sve se preokrenulo i nije izgledalo da ćemo doći do pobede.

Već u prvoj izmeni naša reprezentacija imala je vodstvo od 2:0, a posle HR Marka Badovinca u drugoj izmeni rezultat 4:1 stajao je na semaforu.

Bacač Srbije Strahinja Stajić (3SO, 2BB,4H) bacao je u svom stilu ali posle brzog auta u trećoj izmeni, Srbija greši i posle dva vezana udarca i nove greške odbrane Litvanci vode 5:4.

I ponovo greška u napadu kada Peđu Stanojeva Litvanci hvataju u krađi kućne baze posle čega je izgledalo da će Litvanci pobediti.

Poslednja nada je bila u četvrtom napadu, a Srbija posle dve šetnje i udaraca Danila Cvijovića, Josipa Sekea i Dušana Ceranića stiže do pobede od 9:5 i time izbegava plasman na  četiri mesta na turniru.

 

 

BOTOSONI (ROM) : SRBIJA 8:6

 

Bez šanse za drugo mesto Srbija je protiv Rumuna igrala za što bolji plasman na turniru. Početak utakmice obećavao je dobru utakmicu nakon brza tri flaja od kojih je jedan bio spektakularno uhvačen u režiji  Maniše Čanka.

Ipak napad i dalje ne funkcioniše pa Rumuni sa tri SO izlaze iz izmene.Vodstvo naših rivala (2:0) stiglo je u drugoj izmeni iako je Josip Seke (5SO, 3BB, 10H) dobro bacao utakmicu sa dve vezane šetnje, Rumuni odličnim udarcem stižu do poena.

Čak tri izmene Srbija nije stigla do baze, a do 5:0 Rumuni stižu sa dva vezana udarca i greške autfilda Srbije, a sve se desilo na dva auta. U četvrtoj izmeni naša reprezentacija dolazi do 5:2 i time preti Rumunima i nada se da će preokrenuti tok utakmice.Kada se činilo da je naša obrana stabilizovana u petoj izmeni ponovo brige za trenera Nikolu Vučevića.Čak četiri greške u toj izmeni donose 8:2 za Rumune, koji su se tada činili nedostižni.

Predvođeni dablom Marka Badovinca, i posle dva brza SO, vezanim udarcima Stanojeva, Stajića i Lujića vodstvo rivala smanjeno je na 8:6, ali odlični bacač Rumuna (čak 12SO) izbacuje Njegovana Milovića i gasi nade Srbiji, koja na kraju turnira osvaja 14. Mesto u konkurenciji od 20 ekipa.

 

 

AUSTRIJA : SRBIJA 18:1

 

Na zahtev prijatelja iz Austrije u nedelju je odigrana prijateljska utakmica između Austrije i Srbije na terenu BK“Tempo“ iz Praga.

Treneri obe ekipe imali su priliku da provere sve igrače, a u našem timu šansu su dobili igrači koji nisu imali veliku „minutažu“ na PONY turniru.

Pobeda Austrijanaca od 18:1 je stigla posle bolje igra u trećoj i sedmoj izmeni utakmice.

 

Turnir u Pragu osvojila je ekipa „Ambasadora“ koja je sastavljena od državljana SAD-a koji rade u Evropi, a u finalu su dobili reprezentaciju domaćina rezultatom 12:2 i tako zaslužili mesto na finalnom turniru PONY Lige u lafajetu, SAD.

 

Prema najavama direktora PONY-ja , gospodina Abrahama Key-a, sledeće godine turnir se širi na U16 i U14, što daje šansu i mlađim igračima da stignu do finala u SAD-u.

 

Last modified on Monday, 25 April 2011 07:01
Login to post comments