Beograd 96 opet kratak za pobedu Featured

Rate this item
(0 votes)
16 May 11
Written by Read 3044 times
Published in Informacije

Proteklog vikenda na Adi Ciganliji odigrane su dve utakmice Interlige u bejzbolu između Beograda i Varaždina (CRO). Beograd 96 je poražen oba puta iako je i ovoga puta bio blizu da zabeleži bar jednu pobedu ispustivši visoko vođstvo u prvom meču. Sa ova dva poraza Beograd ima samo teoretske šanse da se nađe na IL Final four-u ove godine.

 U subotnjem meču po lepom ali sparnom vremenu Beograd 96 nije iskoristio dobru priliku da pobedi goste iz Varaždina. Meč je počeo sa zakašnjenjem (ogromna gužva zbog radova na autoputu) tako da su obe ekipe dekoncentrisano počele meč , Beograd jer se predugo zagrevao a Varaždin praktično bez pre-game-a.

Već u prvoj  izmeni odbrana Beograda, koja je ove sezone najbolji deo tima, pravi neverovatna 4 errora, ali takođe smušeni Varaždin ne uspeva da napravi nijedan poen! Za Beograd solidno baca Bošković i dve izmene bez poena drži goste. Domaćin u drugoj izmeni počinje dobro da udara i uz nekoliko vezanih hitova i grešaka gostiju dovodi Beograd do velikog vođstva (5:0). Do sredine utakmice (4. Izmene) se ništa ne dešava ali gosti polako dolaze do boljeg udaranja i hitom na pune baze smanjuju na 5:2. Pitching Beograda počinje da slabi i Varaždin odličnim udaranjem u petoj izmeni preokreće na 7:5 a u sedmoj dolazi i do 10:5.Beograd odmah odgovara i smanjuje na 10:7 i konačno skida startera gostiju Petra Burazina.

Ipak, udarači Varaždina nastavljaju sa dobrim udaranjem i mladi pitcheri Beograda nemaju nikakvih šansi bez obzira na tada bezgrešnu odbranu , Varaždin odlazi u osmoj izmeni na velikih 13:7. Tada ulazi iskusni Vučević i bez problema izlazi iz izmene. U toj izmeni Beograd pokazuje karakter i velikim pritiskom dolazi do 13:12 ali ipak propušta  priliku da preokrene meč u poslednjoj izmeni kada ne uspeva da napravi poen.

Beograd je završio utakmicu sa dobrih 10 H (Varaždin 13)  a pitcheri su napravili 5 K što je ove sezone solidan uspeh ali su walkovi i HBP ponovo uništili Beograd(ukupno 10).

Na udaranju su najbolji bili Aleksandar Zonić (2-4, HBP, 3 RBI), Marko Badovinac (2-4 W, HBP), Golubić (2-4,W), Ivković (2-5) i Milan Zonić (2-5)

 U nedeljnom meču viđena je drugačija, manje neizvesna, utakmica.

Za Beograd je na brdu počeo mladi Lilić koji je prethodnog dana doputovao iz Kanade, a za goste levoruki Farkaš. Lilić se ne snalazi najbolje a Varaždin za razliku od prvog meča odmah kreće sa dobrim udaranjem i odlazi na 3:0. Međutim, Beograd takođe počinje dobro i sa par udaraca i šetnji smanjuje na 3:2. Od tog momenta ipak sve ide na stranu Varaždina koji konstantno vrši pritisak na odbranu Beograda tako da prednost gostiju raste iz izmene u izmenu. Pitcher gostiju u tom periodu dominira i brzo izlazi iz izmena dok se domaćin uglavnom sunča u odbrani posmatrajući kombinacije hit-ova i šetnji koje dovode Varaždin do najvećih 15 – 2 u šestoj izmeni posle gran-slam-a Farkaša. Poslednjim trzajem Beograd u svom šestom osvaja još 2 poena za konačnih 15:4 ali ne uspeva da izađe iz kaša u 7 izmeni uprkos solidnoj prilici.

Beograd je završio utakmicu sa solidnih 8 hitova (Varaždin 10).

Mladi pitcheri Beograda (Lilić i Stajić) su napravili samo 1 K a na to su dodali i čak 14 BB, tako da se nastavio trend utakmica sa gomilom poklonjenih baza suparnicima.

Na udaranju su se istakli Milan Zonić (3-3, dabl, 2 RBI) i Golubić (2-4)

Bacač gostiju Farkaš je završio 11 K i 2W (CG)

Odbrana Beograda je odigrala veoma dobre mečeve u oba dana i zajedno sa udaranjem koje se popravlja predstavlja solidan deo tima, dok pitching i dalje onemogućava bolje rezultate protiv jačih ekipa.

Beograd sledeće nedelje dočekuje Zagreb sa svojim starim igračem u timu, iz SAD-a stiže Keith Corona kao pojačanje za CEB Kup u Grčkoj.

Last modified on Monday, 16 May 2011 13:00
Login to post comments