Prvi poraz Featured

Rate this item
(0 votes)
16 Jun 11
Written by Read 2746 times
Published in Informacije

Posle četiri pobede u 1.Ligi Srbije, vladajući šampion doživeo je prvi poraz u ovogodišnjem takmičenju izgubivši 8:5 od Spartanaca.

Pošto je Beograd’96 obezbedio učešće u play offu, trener Nikola Vučević nije mogao da računa na nekoliko prvotimaca, izveo je podmlađen sastav.

Rezultat najbolje pokazuje da klub može računati na mlađe igrače u preostalom delu domaćeg šampionata u kojem Beograd ima još tri utakmice (Gradnulica, Vojvode i Vojvodina).

Početno vodstvo od 1:0 doneo je Predrag Badovinac, nakon odličnog singla Aleksandra Zonića u levi autfild.Beograd je na brdu počeo sa Nikolom Badovincem, koji je popravio formu od početka sezone ali u drugoj izmeni upada probleme nakon vezanih HP i BB i dva vezana udarca Spartanaci dolaze do vodstva od 4:1, ali napad Beograda posle greške odbrane Spartanaca preko Marka Badovinca, smanjuje rezultat (4:2) u svom trećem napadu, da bi 4:3 bilo u četvrtoj izmeni posle dabla Gorana Stevanovića i greške odbrane domaćina.

Iako je prošetao prvog udarača u petoj izmeni, Nikola Badovinac stiže do dva auta, ali posle još jedne „šetnje“ i dabla, Sprtanci povećavaju vodstvo na 6:3, a u šestoj na 7:3. Gosti na ovoj utakmici šetnjama na početku osme izmene i udarcem Ceballosa osvajaju dva poena, ali to je bilo sve što je Beograd uradio u napadu u ovoj izmeni, jer na pune baze lošim trčanjem Ceballosa, odbrana Spartanaca, neočekivano ga izbacuje na drugoj bazi. Do kraja utakmice Ranko Ivanić osvaja poen za konačnih 8:5 i prvi poraz Beograda u domaćoj ligi.

Zanimljivo je da je šansu da na poziciji catchera dobio mladi Danilo Cvijović  (14 godina) koji je odlično odradio svoj posao na svom debiju u dresu seniorske ekipe.

Šampion je završio utakmicu sa 5H i čak 10E, nasuprot 8H i samo 3E odbrane Spartanca.Nikola Badovinac imao je 6So, 4BB i 2HP, a Marko Badovinac koji je bacao od sedme izmene2SO i 4BB.

Najboljji na udaranju u Beogradu bio je Ceballos (3-5, 1RBI) ali je čak 3 puta izbačen na bazama.Pitcheri Spartanaca imali su čak 11SO na udaračima Beograda.

Prvenstvo se nastavlja sledeći vikend kada Beograd’96 očekuje Vojvodinu iz Novog Sada.

Last modified on Thursday, 16 June 2011 22:12
Login to post comments