Treće mesto Delfina u Varaždinu Featured

Rate this item
(0 votes)
01 Sep 11
Written by Read 3268 times
Published in Informacije

Na međunarodnom turniru „ Vindi Iso Sport 2011“ koji je proteklog vikenda održan u Varaždinu, mešana ekipa Beograda i Novog Sada, pojačana sa A.Grubićem iz Zrenjanina, osvojila je treće mesto.

Ekipa je nosila naziv „Dolphins“ jer je igrala u dresovima koledža „College of Staten Island“ iz Njujorka, koje je na poklon poslao jedan od trenera bejzbol ekipe, Neil Barbella.

Šansu da igraju dobili su i najmlađi članovi Beograda, Nikola Babić, Dunja Mostarac i Lazar Radonjić, koji su igrali za ekipu Zajčka koja je takođe osvojila treće mesto.

Kadeti su igrali u grupi sa domaćinom Vindije, italijanskim Tigrovima i Zajčkima. Porazom (7:3) protiv Vindije Delfini su  otvorili turnir.Posle početnog vodstva od 2:0, naš tim sa nekoliko vezanih grešaka u odbrani dozvolio je Vindiji da povede. Zoran Lujić solidno je obavljao posao na brdu, dok je napad posle prve izmene stao. Konačno Vindija dobija sa 7:3 čime Delfini umanjuju šanse za finalom.

Tokom turnira u Gradu Varaždinu održavan je festival „Špancirfest“ , pa su igraći našeg tima imali priliku da vide Varaždin u posebnom svetlu. http://www.spancirfest.com/

Drugog dana turnira naša ekipa imala je šansu da sa dve pobede stigne do finala turnira. Nakon vodstva 4:2 protiv Tigrova iz Červinjana, svi su pomislili da će tim iz Srbije stići do prve pobede, ali talijani odličnim udaranjem stižu do pobede (10:5).

Nada Zajčka da će napokon doći do pobede nad srpskim timom bila je činjenica da naša ekipa igra dve utakmice jednu za drugom. Ipak Zoran Lujić svojim prvim „home runom“ u karijeri gasi nadu Zajčka i omogućava  Delfinima prvu pobedu  na turniru i treće mesto u grupnoj fazi takmičenja.

Kao tradicija turnira je šetnja gradom svih ekipa  kroz centar grada, kao deo „Špancirfesta“ , a šetnja se završava unutar zidina Varaždinskog „Starog Grada“  ( http://www.varazdin-online.com/grad/znamenitosti/stari_grad/stari_grad.php ) .

Sve ekipe predstavljene su pred mnogobrojnim posetiocima, kojima su svi treneri kratkim obraćanjem izneli svoje impresije o turniru i Varaždinu.

Utakmica za treće mesto bila je nova šansa Slovenaca da stignu do pobede, ali odlični Marko Badovinac ne dozvoljava Zajčkima da se razmašu na palici, dok napad stvara osetnu poen zalihu. Ponovo je na sceni Zoran Lujić koji kao i dan ranije šalje loptu iza ograde u levom delu terena.Nova pobeda ekipe iz Srbije od 10:1 pokazala je da je u ovom trenutku bolja od Slovenaca.

Najmlađi članovi Beograda imali su šanse da pokažu šta su naučili tokom prethodnih meseci. Iako samo sa četiri meseca treninga pokazali su svoj talenat i doprineli da ekipa za koju su nastupali osvoje treće mesto u konkurenciji šest ekipa.

Šansu da pitchuju imali su Dunja Mostarac i Lazar Radonjić,  koji su sasvim solidno iskoristili svoju šansu.

Ovom prilikom BK“Beograd’96“ zahvaljuje se domaćinu, BK“ Vindiji“  (Saši, Hinku, Ivici i Miroslavu) na odličnom prijemu i organizaciji turnira. Takođe i gospodinu Nebojši  Miloviću koji je vozio igrače iz Beograd.

Last modified on Friday, 02 September 2011 00:54
Login to post comments