Finale PONY Lige Featured

Rate this item
(0 votes)
04 Oct 11
Written by Read 2618 times
Published in Informacije

Ovogodišnja  PONY Liga Srbije stigla je do samog kraja.Narednog vikenda u Beogradu na Adi Ciganliji, odigraće se finalni turnir PONY Lige Srbije.

U nedelju biće odigrane polufinalne utakmice u kojima se od 9:30h sastaju prvoplasirana Gradnulica iz Zrenjanina i Beograd’96 koji je završio ligaški deo na četvrtom mestu. Drugo polufinale je duel između Aligatora iz Sombora i Novog Sada.

Gradnulica, koja brani titulu od prošle godine, glavni je favorit za osvajanje turnira.Zrenjaninci su u ligaškom delu izgubili samo dve utakmice. Većina igrača igra i u prvom timu Gradnulice u Prvoj Ligi Srbije, a Nebojša Vlajkov bio je na širem spisku za „A“ selekciju Srbije.Tu je i Aleksandar Grubić koji je na kvalifikacijmama za kadetsko prvenstvo Evrope dobio nagradu za najboljeg udarača. Očekuje se da polufinalni meč sa Beogradom bude laka provera za Zrenjanince.

Dva poraza tima iz Zrenjanina došla su od glavnog suparnika, Novog Sada. Tim iz glavnog grada Vojvodine ukoliko igra u najjačem sastavu ima velike šanse da stigne do PONY trofeja. Jedan od najvećih talenata Srbije, Strahinja Stajić, ove godine je jedan od najboljih bacača u Srbiji. A čak šestorica kadaeta iz Novog Sada igrala je na pomenutim kvalifikacijama u Beogradu. Novi Sad u polufinalu igra protiv somboraca koji su značajno unapredili svoju igru od početka sezone.

Samim tim očekuje se da utakmica između Sombora i Novog Sada bude zanimljivija od prvog polufinalnog meča.Aligatori predvođeni kadetskim reprezentativcem Borislavom Stojkovim i povratnikom Nikolom Klipom pokušaće da se domognu finala. Najveći problem Aligatora je pitching koji može da udalji Somborce od željenog finala.

Pobednik PONY Lige od pre dve godine pretrpreo je velike promene tokom leta što je odlaskom nekoliko igrača iz kluba. Veliki problem po Beograd je nedostatak kečera i pičera, iako u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača lige, Marka Badovinca. Popunu svojih redova Beograd’96 potražio je u deci koji su ove godine igrali prvenstvo škola, što je dobro rešenje za budućnost ekipe Beograda.

Početak polufinalnih mečeva u nedelju su u 9:30h (Gradnullica – Beograd’96) i 11:30 (Novi Sad – Alligators), utakmica za treće mesto je u 13:30h, dok je finalni turnir na rasporedu u 15:30h.

Kao i proteklih godina turnir će podržati i kompanija ALMA QUATTRO koja je obezbedila medaljei pehare.

Last modified on Tuesday, 04 October 2011 19:45
Login to post comments