Dve pobede pred početak Interlige Featured

Rate this item
(0 votes)
29 Apr 12
Written by Read 2337 times
Published in Informacije

Beograd 96 je ostvario dve pobede ovog vikenda i učvrstio se na prvom mestu 1. lige Srbije.


U subotnjem meču šampion Srbije je kao gost savladao Gradnulicu iz Zrenjanina a u nedeljnom zemunske Vojvode. Narednog vikenda Beograd počinje takmičenje u Interligi i biće domaćin znatno težem protivniku, Vindije iz Varaždina.


U subotnjem meču Beograd 96 je silovitom prvom izmenom iskoristio zbunjenost domaćna i dobrim udaranjem ostvario prednost od 5:0 koju nije ispuštao do kraja meča. Za razliku od meča u Beogradu koji je tesno dobijen (4:2), Beograd 96 je u jačem sastavu i sa većinom prvotimaca bio prejak za mlade Zrenjanince.  Iako je domaćin solidnim nastupom prišao sredinom meča na 6:4, nije imao snage za preokret. Naši igrači su pojačali ritam u poslednjem delu meča i odneli pobedu rezultatom 16:6 u devetoj izmeni.

Za Beograd je najveći deo meča bacao iskusni Vučević koji uglavnom nije imao veće probleme sa napadom domaćih.

Beograd  96 je završio sa 12 hitova (Zrenjanin 7)

Najbolji na udaranju su bili Vučević (3-3, 2BB, 3RBI) i Marko Badovinac (2-4, 1BB, 3RBI).


U nedeljnom meču je viđen veoma interesantan meč koji je bio neizvestan do sredine meča kada je Beograd počeo da se odvaja i na kraju slavi pobedu od 10:3.

Beograd solidnim udaranjem i uz pomoć nesigurne odbrane Vojvoda brzo stiže do 3:1 u 3 izmeni. Vojvode uzvraćaju i u četvrtoj izmeni izjednačuju na 3:3 i tada ne koriste priliku sa punim bazama da osvoje još neki poen. U tom delu utakmice je viđen solidan pitchin startera obe ekipe. Ipak, Beograd podiže ritam udaranja i u sedmoj izmeni osvaja 3 poena za 7:4 a u osmoj odličnim udaranjem sa nekoliko triplova i dablova još 3 poena za nedostižnih 10:3 i rutinski privodi utakmicu kraju.

Beograd  96 je završio utakmicu  sa odličnih 13 hitova dok su Vojvode ostale na mršavih 3.

Seke je ponovo imao solidan start sa 8K i 8BB u 8 izmena a utakmicu je završio Marko Badovinac.

Odbrana je bila solidna sa 3 greške a najbolji na udaranju su bili Golubić (4-5,1RBI, 3R), Ceballos (2-5, 1RBI, 1R) i Aleksandar Zonić (2-5, 3RBI).


Beograd 96 narednog vikenda dočekuje hrvatsku Vindiju na početku ovogodišnje Interlige.

Last modified on Sunday, 29 April 2012 21:59
Login to post comments