Bugari odneli pola plena

Rate this item
(0 votes)
27 May 12
Written by Read 2693 times
Published in Informacije

Kao i prethodnog vikenda u Zagrebu, Beograd'96 uspeo je da stigne do pobede u nedelju (6:3), dok su „Bizoni“ bili bolji u subotu (11:5) i tako zakomplikovali poslednje kolo interlige.

Dvomeč sa Bugarima počeo je u subotu ceremonijalnim bacanjam Ivan Lazarevića, jednog od vlasnika kompanije „Omnikom“ iz Beograda, koja dugi niz godina pomaže našem šampionu.

Poveo je Beograd (1:0) u prvoj izmeni , posle 1,2,3 u odbrani, Jose Ceballos (0-4, 1R, 1BB) postiže prvi poen za domaćina.Posle dva brza auta u drugoj izmeni bacač Beograda Josip Seke (4.7IP, 9H, 5BB, 4SO) popušta i Bugari posle dve šetnje i dabla izjednačuju rezultat.

Promena rezultata u trećoj izmeni i ponovo gosti posle dva dabla i jednog singla stižu do poena i vodstva od 3:1 ali Beograd samnjuje na 3:2 posle udarca Slobodana Bogdanovića (1-5) .

Novo izjednačenje dogodilo se u četvrtoj izmeni posle poena Aleksandra Zonića (1-3).

Tim iz Bugarske pokazuje zašto je trenutno vodeći u interligi u petoj izmeni.Čak sa četiri dobra udarca razbijaju odbranu Beograda , koja se totalno pogubila i stižu do velike prednosti 7:3.

Sekea menja Troy Russell koji uspeva da izađe iz izmene.Ali Beograd se ne predaje odmah preko braće Badovinac stiže do 7:5 i tako produžava neizvesnost.

Amerikanac u redovima Beograda u šestoj izmeni ima problema sa kontrolom, a posle šetnje i pogođenog udarača, menja ga Nikola Vučević, koji ne uspeva da izađe bez poena već na SAC FLY gosti povećavaju vodstvo (8:5).

Bacač gostiju Jasen Nedelčev (9IP,9H,4ER,3BB,2SO) do kraja utakmice ne dozvoljava našem šampionu da se razmaše i lako privodi utakmicu kraju bez primljenog poena do kraja utakmice, dok Bugari u napadu dodaju još jedan poen u sedmoj izmeni i još dva u devetoj za konačnih 11:5.

Buffeloes su na kraju završili sa čak 14 udaraca, naspram Beogradovih 9, a obe ekipe napravile su po tri greške u odbrani.

Ponovo je za domaću ekipu odlično odigrao Marko Badovinac (2-4,2R, 1SAC), dok je najbolji napadač Beograda bio Predrag Badovinac (3-5, 1R, 2SB).

 

Posle jednočasovnog sređivanja terena i „sušenja“ terena utakmica u nedelju počela je sa pola sata zakašnjenja.Na brdu za Beograd bio je pojačanje iz Venecuele, Ricardo Villegas (7IP, 3ER, 7SO, 4BB), koji bez većih problema izlazi iz prve odbrane.

Marko Badovinac ponovo nastavlja svoj niz dobrog udaranja i posle udarca Milana Zonića i Marka Ivkovića, domaćin vodi sa 4:0 u prvoj izmeni.

Bugari ne uspevaju da stignu do baze svoja sledeća tri napada, ali napad Beograda posle dve greške gostiju i udarca  Marka Badovinca povećava vodstvo na 6:0 u četvrtoj.

Villegas dozvoljava prvi udarac Bugarima u petoj izmeni i posle dve šetnje i još jednog udarca Velinova, „Bizoni smanjuju na 6:2.

Ono što se desilo gostima u tri izmene dešava se domaćinu u poslednje tri izmene kada ne uspevaju da stignu na bazu.

Sedma izmena počinje šetnjom bacača domaćina, a gosti iz Bugarske koriste leed off runera i sa dva udarca smanjuju na 6:3 za novu brigu Beograđana.

Trener Beograda u osmoj izmeni uvodi umesto Villegasa, još jedno pojačanje za interligu, Aleksandra Bereca (2IP, 2SO) koji zatvara utakmicu bez primljenog poena.

 Obe ekipe imale su po pet udaraca, ali su gosti imali pet grešaka napsram Beogradovi četiri.

Ponovo je u napadu bio najbolji Marko Badovinac (2-4), a i Milan Zonić (1-1, 2RBI) koji je zbog zdravstvenih problema morao da napusti utakmicu u prvoj izmeni.

Bacač Bizona Chernozemsky završio je utakmicu  3SO, 3BB, 1HP, 5H i 5ER.

Sledećeg vikenda Beograd'96 gostuje u Karlovcu u poslednjem vikendu interlige koji donosi neizvesnost jer čak četiri tima imaju šansu da stignu do polufinalnih turnira interlige.

Last modified on Tuesday, 29 May 2012 22:49
Login to post comments