"M*A*S*H" u Karlovcu za častan oproštaj

Rate this item
(0 votes)
03 Jun 12
Written by Read 2777 times
Published in Informacije

Treću sezonu za redom Beograd’96 nije uspeo da izbori odlazak na polufinalni turnir INTERLIGE. Sa dve pobede u Karlovcu naš šampion imao je priliku da izbori polufinale, ali Olimpija je uspela da pokvari planove Beograda i da sa dve pobede (10:2 i 7:5) sruši sve nade Beograđana.

Možda bi sve bilo drugačije da su povrede zaobišle nekolicinu igrača Beograda (Nikola Badovinac, Milan Zonić, Predrag Badovinac, Slobodan Bogdanović , Marko Badovinac i Nikola Vučević), ali pored svega možemo reći da je Beograd dobro odigrao ligaški deo INTERILIGE (4-6).

Kao što smo konstatovali utakmice protiv Olimpije su bile „biti ili ne biti“ uz nadu da će Vindija nekim čudom pobediti u dvomeču sa Zagrebom i tako bar malo olakša Beograđanima.

Olimpija je u provoj utakmici htela osigurati svoje učešće u polufinalu i na brdu je počeo najbolji pitcher ekipe , Slobodan Gales (7IP, 9K, 2BB)), dok je za Beograd po starom receptu počeo Josip Seke (5,2IP,5BB, 1HP ).

Prvi udarac na utakmici udara pojačanje Beograda iz Venecuele, Ricardo Villegas, ali to je bilo sve od napada naše ekipe do treće izmene.Olimpija sa 1:0 vodi u prvoj izmeni  posle tri šetnje Sekea i greške mladog Danila Cvijovića koji prebacuje treću bazu.

Seke se stabilizovao u naredne dve izmene, a napad u trećoj izmeni preti posle udarca Marka Badovinca, ali sa trkačima na drugoj i trećoj bazi domaćini izlaze bez primljenog poena.

Promena rezultata dogodila se u četvrtoj izmeni.Beograd, iako je imao pune baze u svom četvrtom napadu ne uspeva da izjednači, ali zato Olimpija stiže do povećanja vodstva od 4:0.Brza dva auta nisu omela domaćine da sa dva vezana udarca Zabkovića i Horvatića i nakon greške Sekea dođe do pomenutog vodstva.Da stvar bude gora u sudaru Vučevića i Villegasa , prvi je primoran da zbog povrede napusti teren.

Posle greške obrane Karlovčana i novog dabla Marka Badovinaca gosti smanjuju na 4:1, da bi „big inning“ za odbranu Beograda usledio u petom napadu domaćina.

Dva udarca i šetnja donose Olimpiji 7:1 ali posle dva auta Seke pogađa Horvatića koji posle udarca osvaja poen za 9:1.Trener Vučević menja Sekea sa Berecom (3,1IP, 3BB, 1K) koji nekako uspeva da izađe iz izmene dozvolivši samo jedan poen.

Bilo je jasno da je domaći tim pred novom pobedom jer gosti iz Beograda osvajaju još jedan poen tek u osmoj izmeni samo ublaživši poraz (10:2).

Ponovo je u ekipi Beograda najbolji na udaranju bio Marko Badovinac (3-5, 1RBI) koji je u neverovatnoj  formi. Gosti su završili sa 6 udarca (Villegas, A.Zonić, Bogdanović), a Olimpija sa 11.

Zanimljivo je da je Olimpija imala 5 grešaka u odbrani dok je Beograd imao 4.

 

Beograd’96 je ponovo odigrao bolje utakmicu koja je igrana u nedelju i časno se oprostio od ovogodišnjeg takmičenja INTERLIGE.

Posle mirne prve izmene, na pune baze sa dva auta Marko Badovinac udara dabl i dovodi Beograd do vodstva od 3:0, koje Karlovčani smanjuju na 3:1 posle sledećeg napada posle dabla Nikole Horvatića.

Nova promena rezultata za Beograd već u sledećoj izmeni, Jovan Bošković posle SAC, Aleksandra Zonića povećava vodstvo gostiju.Karlovčani vraćaju poen u sledećem napadu (4:2), kada na identičan način kao i Beograd ovajaju poen.Špoljarić na SAC Matijevića osvaja poen.

Kolaps odbrane Beograda  stiže u petoj izmeni posle dve greške Bereca, koji je primoran da igra na mestu SS, posle povrede Marka Badovinca, Nikola Sertić udara tripl i dovodi Karlovčane u vodstvo od (5:4).

Villegas (5IP, 4BB,2HP)uspeva da izadje bez primljenog poena iz pete izmene iako su baze bile pune i nada se da će napad osvojiti još neki poen u narednom napadu.

Trener Vučević u šestoj izmeni uvodi Bereca (3IP,2ER, 6H), a napad preko Dušana Ceranića stiže do izjednaćenja nakon udarca Aleksandra Zonića u sedmoj izmeni.

Osma izmena pokazuje da su domaćini bolje koncentrisani i posle dva auta sa trkačima na drugoj i trećoj, Slobodan Gales i Marko Maijević sa dva vezana udarca dovode domaćina u novo vodstvo 7:5, koje su zadržali do kraja utakmice.

Olimpija je ponovo bila bolja na udaranju sa 9 udaraca, napsram 7 Beograda, a već je suvišno govoriti da je na udaranju opet najbolji bilo Marko Badovinac (2-5, 3RBI) koji završava INTERLIGU sa neverovatnih 17 udaraca, a dobru igru na napadu imali su još Nikola Vučević (1-2 1BB) i Dušan Ceranić (1-3, 1R).

Beograd’96 narednog vikenda očekuje utakmica domaćeg prvenstva protiv Spartanaca, a u nedelju odlazak u Bugarsku gde će naredne sedmice pokušati da izbori prvo mesto na kvalifikacijama za CEB Kup, koji se od 11-16.06. odžava u Blagoevgradu.

 

 

 

 

Last modified on Tuesday, 05 June 2012 23:51
Login to post comments