Osigurano prvo mesto

Rate this item
(0 votes)
24 Jun 12
Written by Read 2563 times
Published in Informacije

Posle tri utakmice proteklog vikenda u kojima je ostvario dve pobede, Beograd’96 osigurao je prvu poziciju na tabeli.

U double headeru u subotu protiv Vojvodine šampion Srbije ostvario je polovičan uspeh (8:2, 3:7) doživevši prvi poraz u ovoj sezoni.

Prva utakmica počela je sa 6:1 za Beograd u prvoj izmeni posle nekoliko šetnji i udarca Aleksandra Zonića.Nova promena dogodila se u četvrtoj izmeni kada Danilo Cvijović ulazi na kuću na udarac Ivkovića, da bi Ceballos povećao vodstvo na 8:1 posle greške bacača Vojvodine.

Vojvodina je do kraja meča uspela samo da smanji rezultat na 8:2 u petoj izmeni posle greške odbrane Beograda.

Za Beograd šest izmena odbacao je Jovan Bošković (6IP, 6SO,6BB), dok je utakmicu zatvorio Aleksandar Milić (1IP, 1SO, 1BB).

Domaćin na ovoj utakmici imao je 5 hitova, dok je Beograd imao 8.

Drugu utakmicu obeležio je povratak Strahinje Stajića koji je propustio veći deo sezone.U ovoj utakmici Beograd je krenuo sa posdmlađenim sastavom, a po prvi put na mestu catchera igrao je i Jovan Matić, kao i debi Nikole Nikolića u dresu Beograda.

Ponovo je poveo Beograd, koji je bio gost i na ovoj utakmici, u svom prvom napadu (1:0), ali sa dva „bloop“ udarca i dobrim singlom domaći vode sa 3:1 u prvoj izmeni.

Već u drugoj izmeni Beograd izjednačuje, dve uzaspone šetnje, „SAC“ bant Cvijovića i udarac Boškovića, omogućavaju da Nikolić i Matić osvoje poene za izjendačenje.

Beograd je imao nekoliko šansi da stigne do vodstva u četvrtoj izmeni ali sa Todorovićem na trećoj bazi nije uspeo da poentira.

Od tog momenta bacač obe ekipe dominirali su sve do šeste izmene kada Vojvodina sa čak  četiri udarca i greškom Beograda stiže do 7:3.

U poslednjem napadu gosti nisu uspeli ozbiljnije da priprete Vojvodini i tako doživeli svoj prvi poraz u ovogodišnjoj Prvoj Ligi Srbije.

Stajić (6IP, 8SO,3BB) je odbacao celu utakmicu, a tužno je da je Beograd na kraju imao samo jedan hit naspram 8 ekipe iz Novog Sada.


 

Posle dve utakmice u subotu bilo je pitanje kako će igrači našeg šampiona odigrati utakmicu protiv Spartanaca koji se bore za mesto u play offu.

Utakmica je posle početnog vodstva od 2:0 za Beograd u prvoj izmeni poprimila čudan tok u drugoj, naime napad Beograda osvojio je čak 24 poena i poveo sa 26:0.

Do kraja utakmice Beograd nije dozvolio ni jedan poen Spartancima, a bacač Josip Seke (5IP, 1H,3SO, 2BB) dozvolio je samo jedan udarac na celoj utakmici.

Na kraju rezultat je bio 32:0 a Beograd je imao čak 22 hita.

Sledećeg vikenda Beograd igra svoju poslednju utakmicu pre letnje pauze i to protiv Vojvoda i time ostaje samo utakmica protiv Spartanaca koja će se igrati krajem avgusta u rezervnim terminima.

Last modified on Wednesday, 27 June 2012 19:49
Login to post comments