Dve pobede pred put u Atinu Featured

Rate this item
(0 votes)
09 Jun 13
Written by Read 3782 times
Published in Informacije

Beograd'96 je ostvario dve ubedljive pobede proteklog vikenda u Prvenstvu Srbije protiv Vojvoda i Vojvodine, čime je donekle popravio formu pred zvanični CEB turnir koji ga čeka u Atini naredne nedelje (16 – 21.06.). Turnir u Grčkoj će biti najjači po sastavu ekipa još od daleke 2007. godine kada je šampion Srbije igrao u najjačoj - A grupi CEB.

Loše vreme prethodnih nedelja je potpuno onemogućilo naš tim da uđe u bilo kakvu seriju utakmica kojom bi uspeo da podigne kvalitet igre, a neigranje jake Interlige ove sezone je još veći hednikep pred važno takmičenje.

Ipak, Beograd'96 je proteklog vikenda dosta popravio odbranu koja je igrala skoro bez greške u dve pobede od 7:0 (Vojvode) i 13:2 (Vojvodina). Udaranje je i dalje prava nepoznanica a protiv jakih bacača u Atini će biti potrebno mnogo više nego što je pokazano u prethodnih 2 meseca.

U subotnjem meču Beograd je sigurnom igrom i solidnim pitchingom Marka Badovinca savladao Zemunce sa 7:0. Meč je rešen u petoj izmeni kada je Beograd poveo sa 5:0 i do kraja meča nije dozvolio nijedan poen Vojvodama, dodavši još dva u poslednje dve izmene.Odbrana je bila sjajna a Badovinac je nanizao 12 SO.

U nedelju je viđen veoma solidan meč gde je Vojvodina ponovo pokazala određeni kvalitet i u duelu dva solidna bacača Stajića i Šijačića bilo je 2:2 u petoj izmeni.Beograd vodi sa 3:2 u šestoj izmeni a perfektna odbrana ne dozvoljava Novosađanima da pomisle na novi poen. U poslednje dve izmene Beograd lomi otpor Vojvodine i dodaje još 10 poena za kraj u osmoj izmeni.

Beograd'96 ove nedelje dobija dva dobra pojačanja za CEB Kup – Kita Koronu (USA), koji je igrao za Beograd nekoliko sezona (2007,2008,2011) i mladog Kristijana Bokića (19), pitchera iz Čikaga, amerikanca srpskog porekla.

U Atini će Beograd igrati protiv ekipa iz Rusije, Bugarske, Ukrajine, Finske i Grčke.

Last modified on Monday, 08 July 2013 21:17
Login to post comments