Odličan start u Interligi! Featured

Rate this item
(0 votes)
03 May 15
Written by Milan Zonić Read 1316 times
Published in Informacije
Beograd'96 posle 3 godine pauze ponovo igra Interligu a na terenu su neki novi klinci i - nove pobede! U dve utakmice odigrane proteklog vikenda na Adi Ciganliji, Beograd je dva puta savladao starog rivala iz Slovenije, ekipu Zajčka i napravio snažan start u Interigi 2015.
Istorija se ponavlja i u sportu:
2002. godine, Beograd 96 je prvi put učestvovao u Interligi i prve utakmice je igrao u Beogradu protiv tadašnjeg Kelteksa (Olimpija Karlovac). Iako klub - početnik, Beograd je te godine savladao moćni hrvatski tim walk of singl-om u 10 inn, za ogromno slavlje igrača i mnogobrojnih gledalaca. Mora se reći da je naš tim uspeo da pobedi Kelteks uz pomoć igrača iz drugih srpskih klubova i - metalnih palica. Naime, tada je našem timu bilo dozvoljeno da igra sezonu udarajući aluminijumom, za razliku od ostalih klubova iz Hrvatske koji su uveliko igrali sa drvetom.Ali pobeda je svejedno dala veliki podstrek klubu i prve sezone Beograd je bio prijatno iznenadjenje zauzevši 6. mesto (10 učesnika).
2015. godine tj. u nedelju 03. Maja na drugom meču otvaranja sezone, nova generacija Beograda 96 je savladala Zajčke walk off single-om Dušana Todorovića sa 9:8 u utakmici koja je bila već izgubljena kao i utakmica iz 2002. godine u kojoj je Kelteks 2 puta bio na jedan strike od pobede!
Beograd'96 je u subotnjem meču nastupio sa mladim timom - svi igrači na terenu osim Ceballosa i Tatsumija imaju manje od 20 godina. Potpomognuti veteranom i legendom kluba iz Japana Tacumijem, kao i iskusnim Kozjakom (pozajmica iz Vojvoda) mladi pogon Beograd je konačno dobio šansu da pokaže šta zna i prvi test je položio.
Meč je za Beograd počeo Stajić dok su Zajčki takodje doputovali sa mladim igračima i ponekim veteranom.
Slovenci počinju utakmicu žestoko ali dva line drive-a uleću u rukavice infildera Beograda čiji igrači stiču sigurnost u odbrani koju će zadržati do kraja meča.
Beograd svoju prvu izmenu počinje dobro i sa 2 hita i 3 BB-a pravi 4 poena. U daljem toku meča Beograd povećava na 6:1 u 4 inn čime stiče kapitalnu prednost. Medjutim, Stajić koji sve vreme uz dosta sreće izlazi iz izmena definitivno popušta i biva zamenjen Kozjakom u kobnoj 5. izmeni. Sve što nisu uspeli do tada Zajčki naplaćuju novom bacaču - vezuju 4 hita i koriste jedinu ali tešku grešku na pune baze i rezultat je 6:6(!). 
Ipak, Beograd u daljem toku meča nošen Kozjakom koji nalazi dobar ritam i bezgrešnom odbranom, ne dozvoljava preokret. Odbrana ne prima nijedan poen a napad uzima još 8 za ubedljivih 14:6 i prvu pobedu u IL. 
Beograd je završio meč sa 7 udaraca (Zajčki 5) a najbolji su bili Stajić (2-2,4 BB) i Ceballos (2-5,BB).
Na pitchingu Stajić je završio sa skromnih 1 K i čak 7 BB i 1 HBP u 4 inn, i samo je zahvaljujući vrhunskoj odbrani i smušenim gostima odgovoran za samo 2 poena. Kozjak se posle sporog starta stabilizovao i bio odličan - 6 K i 3 BB u 5 inn.
Beograd 96 je imao 2 E od čega jedan u 9 inn pri rezultatu 14:6, dok su gosti bili očajni u odbrani sa 9 E.
 
 
U nedeljnom meču potpuno nova utakmica. Odmorni Slovenci igraju dosta bolje a Beograd pada i u odbrani i na udaranju Beograd za drugi dan na raspolaganju ima mlade bacače Dušana Nakića, Bojana Ninića i nešto iskusnije Marka Badovinca Badovinca i Aleksandra Milića. 
Nakić u prvoj izmeni pravi 2 BB a Beograd pravi jedan error tako da Slovenci bez hita već vode sa 2:0. Beograd počinje dobro svoj prvi napad i koristi loš početak mladog bacača Zajčka i uzima 4 poena - 4:2. Medjutim od tog momenta Zajčki su bolji tim na terenu, bolje udaraju, imaju bolji pitching i jedino u odbrani Beograd parira koliko-toliko gostima.
Naš tim se muči na palici do pete izmene kada jedva posle jednog udarca dolazi na 5:3 ali se oseća da bacači Beograda neće dugo držati vođstvo.
Iako mladi Ninić odlično baca od treće do šeste izmene, popušta, i menja ga Milić koji je takodje nesiguran - Zajčki konačno uz dva udarca dolaze do novih poena u sedmoj izmeni i preokreću na 6:5.
U osmoj izmeni Beograd ponovo pravi kardinalnu grešku na 2 out-a i biva kažnjen sa dva double-a gornjeg dela line-upa gostiju za nova 2 poena - 8:5.

Pobeda se čini sve dalje a nadu vraća Jose Ceballos važnim udarcem na 2 outa u donjem delu osme izmene za 6:8.

I onda dolazi dramatična deveta izmena. Zajčki propuštaju solidnu šansu da povećaju prednost i Beograd ulazi u zadnji napad sa minusom od 
2 poena. Badovinac se "šeta" da bi sledeća 2 udarača mladi closer gostiju izbacio sa dva strikeouta i Slovenci vide pobedu u džepu.
 
 
Ipak, Slovence izdaje najslabiji deo njihovog tima, odbrana. Prave dva vezana errora na udarce po zemlji Tomoyuki Tatsumija i Strahinje Stajića a Dušan Todorović pri rezultatu 8:7 (puna prva i durga baza) udara bloop single, koji ulazi u jako nedeljno sunce,  mladi slovenački outfileder kasni da obezbedi pobedu Zajčkima. Dva poena ulaze na udarac Todorovića za veliko slavlje Beogradjana!
 
Beograd je završio utakmicu sa samo 5 hitova (Zajčki 9).
Bacači Beograda su podelili utakmicu (Nakić - Ninić - Milić - Badovinac) a najbolji je bio Ninić sa 0 BB i 2 K u 3 1/3 inn.
Beograd je na kraju meča imao tri greške a goste je potpuno izdala leva strana infielda sa čak šest grešaka.
 
Sledeće nedelje Beograd'96 gostuje u Madjarskoj - igra protiv Rascals iz  Janosmorje.
 
 

 

 

Last modified on Tuesday, 05 May 2015 08:41
Login to post comments