Polovično u Janošmoriji Featured

Rate this item
(0 votes)
10 May 15
Written by Read 1245 times
Published in Informacije
Beograd 96 je proteklog vikenda odigrao dve utakmice kao gost protiv ekipe Rascals iz madjarskog gradića Janošmorija. Iako se očekivalo da se naš tim vrati u Beograd sa dve nove pobede, to se ipak nije desilo.
U subotnjem meču Beograd je uspeo da prokocka ogromnu prednost od 9 poena (11:2) (!) iz gornje 4. izmene, što se nije desilo nikada u klupskoj istoriji. Mladi tim je platio cenu potcenjivanja igrački skromnog protivnika i svojim greškama je potpuno promenio momentum meča, da bi na kraju bio zasluženo doživljen ubedljiv poraz.
Beograd 96 je počeo sa Nakićem kao starterom i sa samo 9 igrača iz razloga prisustva 4 svoja prvotimca na MLB kampu u Karlovcu i još par opravdanih otkaza.
Rascalsi su odmah u prvoj izmeni udarili 2 run HR i pokazali zube,ali je Beograd od tog trenutka preuzeo sve u svoje ruke i odličnom odbranom i dobrim udaranjem krenuo da pravi prednost. Posle 4:2 u 2. inn, napravljen je i big inning od 7 poena za pomenutih 11:2 u 4. inn. Protivnik je već zamenio 3 bacača i sve je izgledalo kao siguran hod ka pobedi. Ali, u donjem delu četvrte izmene, igrač prve baze Todorović ispušta rutinsku flaj loptu na 2 out-a, pri rezultatu 11:3. Momenat koji je nagovestio kasniji veliki obrt. Nakon te greške Madjari udaraju 2 run single i već je 11:5. U 5. inn mladi Nakić popušta i biva zamenjen reliverom Badovincem i meč ulazi u novu fazu. Badovinac ne nalazi strike zonu i pravi 5 BB-a u jednoj izmeni, da bi ga zamenio tek nešto bolji Milić. Rascalsi prilaze na 11:9 i vraćaju na brdo startera iz outfielda, bacača koji je zamenjen u 3. inn (!).On se potpuno stabilizuje a udarači Beograda potpuno gube ritam na udaranju.
Za to vreme u odbrani Beograda počinje cirkus i kola nezaustavljivo kreću nizbrdo kako se to u bejzbolu ponekada desi, mladi kečer Matić potpuno gubi kontrolu nad pitchevima, a Milić takodje ne pogađa ni blizu strike-a. Lopte su češće u back stopu nego u rukavici hvatača.U igru umesto Matića iznuđeno ulazi i trener Zonić ali nema pomoći. Lopte idu ili u ball ili u teren kao hitovi, i Rascalsi odlaze na 13:11 u 6. izmeni. Milić takođe mora sa mesta bacača posle 5 BB a u 1 2/3 inn, da bi ga zamenio shortstop Ceballos koji i nije bacač i koji je jedina opcija.
U daljem toku meča Madjari uzimaju još 7 poena a Beograd potpuno demoralisan dodaje još samo jedan za konačnih 20:12 za uporne Rascalse.
Pokazalo se da tim koji nema bacače spremne da bacaju sa kontrolom ne može da pobedi ni prosečan tim iz B grupe Interlige i plaćena je cena. 
Mladi starter Nakić je bio veoma solidan - 5K i 2BB u 4 izmene, ali su naredna tri pitchera napravila 16BB i 1 HBP u preostale 4 horor izmene.
Beograd'96 je imao 8 hitova (Rascals 9) - 7 u prve 4 izmene i samo jedan u poslednjih 5 kada je većinu vremena (5 - osatnog meča) provodio u odbrani.
U nedeljnom meču ipak potpuno druga slika. Kompletni i odmorni Beograd je odigrao meč praktično bez greške i uz dobar pitching Stajića (7K, 2 BB, 2H) demolirao domaćina sa 21:1 u 5 izmena.
Najbolji na udaranju je bio Cvijović (2-3, 3BB).
 
Naredne nedelje je pauza u Interligi a Beograd ima 3 meča domaćeg prvenstva.
Last modified on Wednesday, 13 May 2015 09:07
Login to post comments