Bez napada u poraz Featured

Rate this item
(0 votes)
24 May 15
Written by Read 1255 times
Published in Informacije
Beograd'96 je proteklog vikenda odigrao dve utakmice Interlige protiv lidera Interlige, mađarske Sentandreje i nije uspeo da zabeleži željene pobede,želje su jedno a realnost je nekada i zasada drugačija. Naš tim je odigrao dve utakmice na koje može biti ponosan, a jedna horor izmena i još uvek nedovoljno dobro udaranje, protiv veoma solidnih Mađara, su odlučile ovaj dvomeč.
 
Prva utakmica dve ekipe (subota) je najbolji meč koji je vidjen na Adi Ciganliji u poslednjih nekoliko sezona, prava poslastica za ljubitelje bejzbola.
Beograd'96 je za startera izabrao Strahinju Stajića a gosti su takodje stavili mladog i veoma dobrog bacača.
Od početka meča se videlo da će biti teško, Madjari veoma dobri na palici i vrše konstantan pritisak na odbranu Beograda, dok Beograd provodi vrlo malo vremena u svojim napadima. U drugoj izmeni gosti udaraju 2 hita i prave dva poena, da bi u trećoj uradili isto - 4:0. Stajić baca solidno ali ne može da parira snažnim udaračima. U trećoj izmeni Beograd'96, videvši da od hitova nema vajde, počinje da igra taktički , hit and run i jedan bunt prave pometnju u odbrani gostiju i vidi sa da im je to slabiji deo tima. Naš tim sa dva hita, dva BB-a, uzima tri poena - 4:3. 
Gosti ne posustaju i odlaze na 5:3 u petoj izmeni, a Beograd u šesto, jureći rezultat, ponovo dolazi do novih poena 2 RBI singlom Dušana Todorovića i izjednačuje na 5:5!
U gornjoj sedmoj izmeni, Stajić baca sve brže ali ipak dolazi do umora posle 125 pitcheva i posle nove" šetnje" i punih baza, na scenu stupa zamena Danijel Kozjak, koji izlazi iz izmene sa strike out-om.
Beograd konačno ima šansu da povede u donjem delu iste izmene, ali ne koristi ranera na trećoj sa jednim outom i ulazi se u kobnu osmu izmenu.
Sentandreja naplaćuje sve propuštene šanse u prethodnom delu meča u kom je Beograd uspevao da nadje izlaz iz raznih teških situacija: 2 Infield hita zaredom (!), 2 SB  i single u LF i već je 7:5. U kasnijem delu izmene Beograd na 2 outa  pravi prvu grešku na utakmici koji skupo plaća i umesto da izadje iz izmene prima novi poen za 8:5, da bi posle novog hita i nova 2 BB Kozjak morao na klupu. Mladi Dušan Nakić prima još dva udarca za konačnih 8 poena i rešen meč -13:5. 6 hitova i 2 BB u izmeni od 25 minuta.
U poslednjoj izmeni iznureni Beograd prima još četiri poena i kvari utisak koji je ostavio u prvih sedam izmena - poraz 5:17.
Sentandreja je raznela Beograd sa 15 hitova dok je naš tim nekako i opstao u utakmici do samog kraja sa samo 5, ponajviše zahvajujući dobroj odbrani.
Stajić je završio sa 8K, 6BB+1HBP, 9 H u  7 2/3 inn  a Balash  sa 8K i 6BB (5H) u osma izmena.
 
 
U nedelju je viđen, kako to često biva, potpuno drugačiji meč ali je Beograd ponovo pokazao da još puno treba da uradi da bi unapredio svoj anemični napad.

Starter je bio Danijel Kozjak a meč su započela i dva najmlađa igrača, Bojan Ninić i Lazar Radonjić.
Za Mađare je bacao Australijanac Tomaszek, koji je prethodnog dana uništio Beograd sa 4 hita (4-5,BB).
Sentandreja je odmah povela sa 1:0 i niko nije ni sanjao da će to biti rezultat koji će stajati na semaforu do sedme izmene(!). Bacači su bili veoma dobri kao i obe odbrane dok je Beograd u napadu bio bliži poenima, ali je nebrojeno puta ostavljao trkače po bazama.
Ipak, u sedmoj izmeni, Bošković double-om na 2 out-a prekida mučenje i nerešeno je - 1:1. Odmah posle toga Danilo Cvijović udara line drive koji hvata SS gostiju i sprečava Beograd da povede.
Iskusni madjarski tim vraća jedan poen u 8. inn i vodi sa 2:1 a za goste ulazi i novi bacač koji daje malo šansi napadu domaćeg tima.
U poslednjoj izmeni Sentandreja dolazi do novog poena, a Beograd u devetom napadu ima 1 i 2 bazu ali nema snage za nove poene - kraj 3:1.Kanadski closer gostiju je moćnim pitchevima izbacio 4 od 7 udarača strike out-om u 8. i 9. izmeni.
Beograd je ponovo imao više nego skromnih 4 hita - Senta Andreja 8.
Kozjak je bio odličan - napravio je prvi "walk" tek u sedmoj izmeni, što je retko viđen podvig. Uz pomoć skoro perrfektne odbrane koja je napravila dva 6-4-3 double play i dva sjajna odbrambena poteza Radonjića i Todorovića, završio je utakmicu sa 7K, 2BB+1HBP - complete game, uz primljenih 8 hitova.
Mađarski starter Tomaszek je izbacao moćnih 7 1/3 - 9K i 4BB, 4H a closer Siddall 1 2/3 - 4K,2BB.
Beograd 96 narednog vikenda igra mečeve u Erdu pored Budimpešte protiv Aerosa.
Last modified on Tuesday, 26 May 2015 20:13
Login to post comments