Beograd'96 treći, Gradnulica šampion Featured

Rate this item
(0 votes)
22 Nov 10
Written by Read 2414 times
Published in PONY

Finalnim turnirom završena je ovogodišnja PONY Liga Srbije trijumfom Gradnulice iz Zrenjanina.U finalu, kao i tokom cele sezone, ekipa iz Zrenjanina stigla je do relativno lake pobede (10:1) protiv Novog Sada.

Beograd’96 „ostao“ je na trećem mestu kao i tokom ligaškog dela.U polufinalnom duelu protiv Novog Sada, Beograd je bio nadomak pobede ali su u poslednjoj izmeni propustili šansu da pobede.

Nakon prve izmene rezultat je bio sa početka utakmice, ali već u drugoj izmeni gosti u ovoj utakmici dolaze do vodstva od 7:0 posle četiri uzastopne šetnje, udarca Marka Badovinca i dabla Nemanje Pavlovića.

Novi Sad, iako bez auta ima čoveka na trećoj bazi ne stiže do poena, ali ni Beograd u sledećem napadu. Bude se novosađani u trećoj izmeni.Izmenu počinje Stahinja Stajić koji se „šeta“ do prve baze a posle toga sa četiri vezana udarca Novi Sad stiže to pet poena.

Povećanje vodstva (9:5) usledilo je u sledećem napadu poenima Marka Badoinca i Dušana Todorovića, ali to na kraju nije bilo dovoljno za pobedu.Novi Sad dodaje gas i posle nekoliko šetnji i grešaka odbrane Beograda vezuje tri udarca i stiže do pobede (10:9) za ulazak u finale.

Priliku da popravi utisak iz prve utakmice Beograd ima u odmah u sledećoj utakmici protiv Gradnulice. Osim kvaliteta Zrenjaninaca do izražaja dolazi istrošenost igrača Beograda, koji lako gube ovaj meč sa 18:1. Time je Beograd završio ovogodišnju PONY Ligu na trećem mestu, a samim tim nije uspeo da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine u Novom Sadu.

„Vojođansko finale“ pripalo je ekipi iz Zrenjanina, koji su rezultatski lako stigli do pobede.Možda dva najbolja pitchera ove sezone Nenad Milankov i Strahinja Stajić imali su pravi „match up“ u finalu.

Posle dabla Nebojša Vlajkov stiže do poena posle greške i „wild pitcha“  u prvoj izmeni.Promena rezultata (3:0) stigla je u drugoj izmeni kada posle dva brza auta odbrana novosađana greši i dozvoljava da novim dablom Vlajkova Zrenjanin poveća vodstvo.Sličan scenario događa se i u narednoj izmeni, dva brza auta, ali ponovo greška odbrane i udarac Kovačeva za 5:0 u trećoj izmeni.Napad novosađana nikako ne uspeva da „načne“ Milankova (10K, 3BB 1H), dok napad gostijuuz veliku pomoć odbrane Novog Sada uvećava vodstvo na 9:0 u svom četvrtom napadu.

Posle „wild pitcha“ Milankova, Aleksandar Milić sa treće baze osvaja prvi i jedini poen na utakmici za Novi Sad.Konačnih 10:1 je produkt kombinovanih udaraca Stefana Bartolovića i Nenada Milankova.

 

Posle ove utakmice podeljeni su pehari kao i medalje. Nagrade za najbolje pojedince podeliće se u posebnoj ceremoji tokom meseca decembra.

Iako je ovogodišnju PONY Ligu počelo pet ekipa na finalnom turniru igralo je tri ekipe jer je ekipa iz Sombora izbačena tokom lige iz takmičenja, dok, Anđeli iz Čačka nisu bili u mogućnosti da prisustvuju finalnom turniru u Beogradu.

Liga je uprkos poteškoćama odigrana, a učestvovalo je preko 90-tak dece.Vidljiv je napredak kod većine dečaka koji su redovno igrali ligu.

PONY Liga sledeće godine počinje početkom marta, a nadamo se da će se povećati broj ekipa koji  će se takmičiti u PONY Ligi Srbije.

Last modified on Thursday, 03 February 2011 22:56
More in this category: Finale PONY Lige »
Login to post comments