Beograd'96 počeo domaću sezonu ovog vikenda Featured

Rate this item
(0 votes)
18 Apr 16
Written by Read 970 times
Published in Prva Liga Srbije
Po lepom i sparnom vremenu na programu 1. kola seniora, bila je utakmica protiv Vojvoda - Beograd'96 kao gost.
S obzirom da je veći deo mlađeg dela tima bio na (veoma uspešno odigranom), Evropskom Kupu u Pragu, za Beograd'96 je nastupilo i nekoliko starijih igrača.
Dvojica starijih i to Marko Ivković i Predrag Badovinac, su bili veoma solidni i doneli su čvrstinu u odbrani, dok su na udaranju bili borbeni ali, razumljivo, manje uspešni.
Starter Strahinja Stajić je solidno započeo meč, dok je napad odmah počeo da uzima poene tako da je u 3. izmeni bilo već 3:0. Podmlađene Vojvode su bile solidne na početku i pokazale su zube krajem treće izmene kada posle 2 BB-a, udarcem u desni deo terena osvajaju 2 poena, smanjivši na 4:2.
Nakon toga Beograd koristi veliki broj grešaka domaćina koji padaju u odbrani i pravi seriju od 5 poena u 4. izmeni čime rešava utakmicu jer već vodi sa 9:2.
Badovinac u petoj izmeni menja Stajića i baca solidno i uz manje probleme potpuno kontroliše napad Vojvoda do kraja meča. U napadu, u šestoj izmeni Jovan Bošković udara solo HR, prvi u karijeri (!) koji klupa Beograda glasno proslavlja! Bravo Joco!
U osmoj izmeni Beograd dodaje gas i rešava meč sa 12:2, mercy rule-om.
Beograd je odigrao veoma dobar meč u odbrani sa samo par grešaka, odigravši i dva veoma važna double play-a, a udarači su bili solidni - 8 hitova (Vojvode 3).
Stajić se ponovo mučio sa kontrolom ali je imao i 6 K (4 BB) u četiri izmene.
Marko Badovinac veoma solidan sa 4 K i 2 BB u, takođe, četiri izmene.
Za Vojvode DanijelKozjak - CG, 9 K i 6 BB, uz lošu odbranu Vojvoda - 7 E.
Najbolji na udaranju kod Beograda bio je Bogdanović 3-5.
Narednog vikenda Beograd igra prve utakmice Interlige protiv Vojvodine.
Last modified on Friday, 22 April 2016 10:08
Login to post comments