Pola plena u Varaždinu Featured

Rate this item
(0 votes)
02 May 16
Written by Read 941 times
Published in Interliga
Možda dve najmlađe ekipe u ovogodišnjoj interligi, podelile su bodove prošlog vikenda. Naš šampion gostovao je u Varaždinu  domaćoj ekipi Vindije.
Početno ispitivanje snaga u prve dve izmene razbila je prva ekipa Beograda u trećem napadu. Tri dobra udarca, Danila Cvijovića, Marka Badovinca i Slobodana Bogdanovića, začinio je svojim prvim homerunom, Strahinja Stajić, čime naša ekipa vodi sa 4-0. Odgovor domaćina stigao je krajem iste izmene, počelo je dablom, a nastavilo se sa back-to-back nomerunovima, Denisa Kuzninskog i Aleksandra Kruheka, pa je rezultat 4-3 na kraju treće izmene.
Kao i u većini utakmica ove godine napad Beograda staje, ali Vindija stiže do 7-5 posle novog homeruna Aleksandra Kruheka. Stigla je odbrana našeg šampiona do dva auta, ali posle nespretne reakcije  odbrane i tri šetnje Strahinje Stajića baze su pune. Naizgled visoko udarena loptica izgledala je da će pasti u rukavicu, ali je prešla ogradu koja se nalazi na 80-tak metara.
Bacač Vindije Daniel Levak kontroliše napad Beograda, koji uspeva da poenom Bogdanovića smanji rezultat u osmoj izmeni. Taj rezultat, 7-5, ostao je i do kraja utakmice, pa je naš tim doživeo drugi poraz u ovogodišnjoj interligi.
Devet hitova imao je naš tim dok je Vindija imala 6, sa čak 7RBI. Zanimljivo je da su bacači Beograda Stajić i Ninić imali ukupno 8BB i 12K, dok su bacači Vindije imali 7k bez i jedne šetnje.
Slobodan Bogdanović i Tomoyuki Tatsumi imali su 2-4 na palici, dok je Strahinja Stajić imao 3RBI.
Posle utakmice domaćin je organizovao druženje uz roštilj.
Oblačno vreme osvanulo je u nedelju i bilo je pitanje koliko će biti suvo tokom druge utakmice.
Poveo je naš tim posle šetnje Danila Cvijovića, ali Aleksandar Kruhek izlazi sa tri SO iz izmene.
Starter za Beograd’96 bio je Dušan Nakić, koji bez poena izlazi iz prve dve izmene na utakmici.Ključna je bila treća izmena u kojoj Beograd pravi čak sedam poena. Nakon nekoliko grešaka odbrane domaćina i četiri udarca (Slobodan Bogdanović, Vladan Jovanović, Danilo Cvjović i Marko Badovinac), naš tim stiće veliku prednost.
Pokušala je Vindija da se vrati, dva vezana udarca u četvrtoj izmeni, greška i šetnja napunile su baze. Novom šetnjom , Nakić je dozvolio poen Vindiji, pa ga menja Marko Badovinac koji sa tri vezana SO izlazi iz izmene.
Rezultat se nije menjao do pete izmene kada poenom Petra Miloševića, Beograd povećava rezultat na 9-1.
Vindija do kraja nije uspela da osvoji poen niti da udari loptu pa jezavršila na samo 2 hita na utakmici. Poenima Strahinje Stajića i Dušana Todorovića, beograđani stižu do 11-1 i kraja utakmice.
Ponovo je napad Beograda imao 9 udaraca, dok su bacači imali 8 BB i ukupno 11K.
Najbolj i na udaranju kod naše ekipe bili su Danilo Cvijović (2-3, 2RBI) i Vladan Jovanović (3-4, 3RBI).
Beograd’96 sledećeg vikenda je slobodan u interligi a očekuje ga dvomeč sa Vojvodama u domaćem prvenstvu.
Last modified on Friday, 06 May 2016 10:01
Login to post comments