Pobeda u Ljubljani donela šansu za vrh Featured

Rate this item
(0 votes)
23 May 16
Written by Read 953 times
Published in Interliga
Beograd'96 je odigrao jos dve utakmice Interlige, gostujući proteklog vikenda kod jednog od lidera B grupe Interlige - ljubljanskih Zajčka.
Posle Varaždina i Zagreba, na treće,možda i najteže gostovanje, naš tim je otišao skoro bukvalno "desetkovan", posle niza otkaza zbog radnih subota, bolesti ili loših ocena u školi mlađih igrača.
U subotu je na terenu bilo deset igrača i to uključujući trenere - Zonića i Vučevića, da bi u nedelju, zbog trovanja hranom Boškovića, knjiga spala na samo 9 slova.
U prvom meču Beograd'96 je odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone ali je poražen od upornih domaćina u dramatičnom finišu sa 10:9. Nažalost, jedna loša izmena je koštala naš tim vredne pobede.
Početak je bio dosta tvrd a za Beograd je bacao Stajić. U trećoj izmeni Beograd dolazi do 2:1 a već u četvrtoj je 4:3. Oba tima dobro udaraju ali Beograd igra bolju odbranu. Nažalost, slabost je kod mlađih igrača izražena u malim stvarima - promašenim bantovima, sečenjem lopti iz outfield-a koje mogu da naprave out, kao i u nepromišljenom base running-u, tako da za Beograd, umesto da vodi ubedljivije, meč deluje prilično neizvestan.
Slovenci uz pomoć bučne publike pokazuju da su veoma dobar tim. Ekipe se klackaju u vođstvu i dolaze do ključne osme izmene. Beograd u napadu pravi 2 poena i odlazi na solidnih 9:6 ali problemi tek dolaze. U donjoj 8. izmeni dotada veoma dobri Stajić odmah pravi K, ali potom prima double i polako gubi kontrolu. Naš tim nema adekvatnu zamenu i ostavlja ga da pokuša da završi utakmicu ali i sreća ide na vodenicu domaćina - prvi error na utakmici Beograda i jedan bloop hit u lf i stvari se potpuno okreću.
Umorni Stajić pogađa igrača i dodaje još 2 BB-a i Zajčki dolaze do 4 poena i vođstva od 10:9. U poslednjem napadu Beograd ima veoma solidnu šansu sa prvom i drugom bazom ali closer za Zajčke je iskusni Vadas, koji vezuje 3 K-a i rešava dramatičan meč.
Beograd 96 je imao 14 hitova i samo 2E ali je izgubio utakmicu, bejzbol je još jednom pokazao da je nepredvidljiv. Slovenci su imali 10 hitova ali čak 6 double-a, što je uticalo znatno i na rezultat meča, a imali su na raspolaganju i 3 bacača u odnosu na usamljenog Stajića (9K,7 BB i HBP).
U nedelju je odigran drugi meč i to na rođendan jedne od klupskih legendi - Nikole Vučevića! Igrom slučaja na terenu su bili,kao nekada, i stariji saigrači Milan Zonić i Japanac Tatsumi, tako da je sve podsećalo na vremena kada je Beograd bio u vrhu bejzbola u regionu.
Za Beograd je bacao 16- ogodišnji Ninić i to bez izgleda da ga bilo ko zameni do kraja meča, osim Vučevića lično kao poslednje opcije. I upravo za rođendan svom treneru Ninić je izbacao utakmicu karijere u kojoj je zabeležio 4K i to bez ijednog BB-a (!), čime je praktično doneo pobedu svom timu. Ako se tome doda da je Beograd bio prilično traljav u odbrani, podvig Ninića je još veći. Iako je primo puno udaraca (14), mladi bacač se nije predavao i gubio kompas. 
Beograd je vodio od početka meča ali nikada sa više od 2 poena (2:1, 5:3, 7:5) ali su se domaćini uvek vraćali i u osmoj izmeni su ponovo izjednačili na 7:7. Ali Beograd je odlučio da pobedi za rođendan Vučevića i u poslednjoj izmeni je dodao još 2 poena čime je rešio utakmicu. Zajčki su još malo zapretili u poslednjem napadu ali nisu uzeli poen - 9:7 kraj.
Naš tim je imao 10 hitova,a iako je imao puno prilika da se rezultatski odlepi, nije gubio prisebnost i kada su domaćini opasno pretili da ponovo ukradu pobedu. Pravo osveženje na mestu shortstopa je bio sjajni Bogdanović koji je odigrao veliki broj važnih udaraca i uneo sigurnost u odbranu.
Beograd 96 je ovom pobedom na vrućem gostovanju došao u realnu priliku da se umeša u sam vrh Interlige, s obzirom da sada nailazi red lakših mečeva od kojih se većina igra u Beogradu a da glavni konkurenti tek treba međusobno da igraju teške utakmice.
Last modified on Wednesday, 25 May 2016 12:20
Login to post comments