U petoj brzini Featured

Rate this item
(0 votes)
14 Jun 16
Written by Read 1100 times
Published in Interliga
Beoograd'96 je nastavio seriju pobeda u Interligi i domaćem takmičenju i ušao u veoma dobru formu pred odlučujuće utakmice u Interligi za plasman u vrh tabele.
U dva dana igrane su utakmice protiv mađarskih Rascalsa, ekipe iz sredine tabele B grupe. Beograd je igrao čvrstu odbranu i napravio po 2 greške u obe utakmice a nanizao je i čak 27 udaraca tako da pitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje. 
Pitcheri su bili solidni: u prvom meču je Strahinja Stajić bacao pristojnih 5 izmena, da bi u šestoj ipak ostavio pune baze bez out-a relieveru Nikoli Vučeviću, koji je tu situaciju rešio sa 3 (!) pitcha i odšetao do klupe sa saigračima iz polja (double play i fly out). Kraj 13:3 u sedam izmena.
U drugom meču su bacali Bojan Ninić i Marko Badovinac - po tri izmene, koji su sa manje problema iskontrolisali Mađare uz veoma jaku podršku odbrane. Mladi igrači Vladan Jovanović i Dušan Nakić su bili znatno bolji nego u ranijim nastupima a posebno je u prvom meču briljirao Lazar Radonjić, na udaranju 2-3 i sjajan nastup u out fieldu uz jedan odličan play. Nažalost, Radonjić je krajem meča doživeo neugodnu porvedu noge pa će jedno duže vreme pauzirati.
Na udaranju su posebno raspoloženi bili Badovinac koji je nanizao neverovatnih 8-8 u dva dana, a Japanac Tatsumi isto odličan i u životnoj formi sa 6-9, 3 double-a i nekoliko pravih bombi na ogradu terena.
U meču domaće lige nastupili su mahom rezervni igrači koji su nakon četverosatne borbe i prave agonije na terenu (utakmica igrana posle meča sa Rascalsima - nedeljni double header), u dramatičnoj završnici pobedili Vojvodinu sa 12:11!
Mladi momci su bili istrajni iako su gubili i sa 8:1, i na kraju dobili meč GWRBI - em Petra Miloševića u 8. izmeni, kada je naš tim prvi put i poveo. U poslednjem napadu Vojvodine, Jovanović u LF hvata line drive i slavlje je moglo da počne a kantu vode na glavu je dobio veoma dobri bacač Dušan Nakić koji je ušao na pomenutih -7 u četvrtoj izmeni i stabilizovao odbranu Beograda do kraja meča.
Nakić je odbacao najbolji meč u karijeri i pokazao dobru brzinu i (nešto manje dobru) kontrolu.
Beograd'96 je ušao u dugačku seriju pobeda (7) i ovog vikenda čeka Ljubljansku Ježicu - sa nove dve pobede bi ušao u borbu za makar drugo mesto u B grupi Interlige!
Last modified on Friday, 17 June 2016 14:27
Login to post comments