Medvednica pala, sa Redsima za A grupu Featured

Rate this item
(0 votes)
22 Aug 16
Written by Read 1527 times
Published in Interliga

Bejzbol klub "Beograd'96" je još jednom pokazao da je veliki klub kada je to najvažnije .U odlučujućem meču za drugo mesto u B grupi Interlige, savladao je domaću Medvednicu u Zagrebu sa ubedljivih 10:0 i time obezbedio još minimum dve utakmice koje će u plej-ofu igrati protiv mađarskih Redsa (pretposlednji iz A grupe) i to na domaćem terenu 10-11. septembra. Ukoliko savlada Redse (igra se na dva dobijena meča), naredne sezone igraće A grupu Interlige.

Ako se zna da je Beogradu u Zagrebu bila potrebna pobeda od minimum 5 poena (prvi meč izgubio sa 5:9), onda je rezultatski podvig još veći, protiv tima koji je najveći deo sezone i proveo na drugom mestu, iza Zajčka iz Ljubljane.
Ali ni pobeda nije bila samo stvar slučaja - naš tim je ovoga puta na raspolaganju imao sve najvažnije igrače - vratili su se Jose Ceballos i Aleksandar Milić, a tu je bio i odlični starter Marko Badovinac.
Badovinac je izbacao najbolju utakmicu u karijeri dozvolivši dva hita od kojih prvi tek u četvrtoj izmeni, a posebna priča je bila odbrana u kojoj je dominirao mladi Bojan Ninić na trećoj bazi i koja je napravila 4 double play-a bez ijedne greške u sedam izmena.
Ninić je i odigrao najvažniji plej na meču kada je u šesto izmeni pokupio line drive sa zemlje i odigrao double play 5-4-3, čime je sprečio domaćina da izađe iz "kaša" i iskomplikuje dalji tok meča za Beograd. 
Udaranje je bilo veoma dobro sa 11 hitova a Medvednica je dosta grešila (5 E) pa je i to olakšalo posao u napadu. 
Marko Badovinac je završio meč sa 4K i 5BB, 2 hita u sedam izmena (CG), a najbolji na udaranju je bio "povratnik" Milić sa 3-4, double i sa čak 4 RBI. Cvijović i Tatsumi su imali po 2-4.
U duelu za ulazak u A grupu Beograd čeka težak posao - mađarski Redsi su imali 7 pobeda u A grupi i dolaze kao favoriti na Adu Ciganliju a mladom timu šampiona Srbije predstoji šansa da pokaže svoj talenat.
Last modified on Tuesday, 23 August 2016 11:43
Login to post comments