Beograd'96 se vratio u A grupu Interlige! Featured

Rate this item
(0 votes)
12 Sep 16
Written by Read 1820 times
Published in Interliga
Šampion Srbije je i sa novom generacijom igrača pokazao sav svoj talenat - u dva teška i neizvesna duela protiv mađarskih Redsa u Beogradu, slavio je oba puta i time se vratio, posle 4 godine pauze, tamo gde je uvek i pripadao - u elitnu grupu regionalnog bejzbola!
A put do "A" grupe je bio više nego komplikovan i napravljen je pravi mali podvig:
Beograd je najveći deo sezone igrao bez standardna 3 igrača, koji su bili i 3 od 5 najboljih udarača prethodne godine - glavnog shortstopa (Jose Ceballos) i dva odlična outfielder-a (Aleksandar Milić i Jovan Bošković). Sa puno neiskusnih  tinejdžera u ekipi, tokom sezone su naizmenično dobijani i gubljeni mečevi u "B" grupi i taj tim nije baš pokazivao da može u sam vrh. 
Ipak, prvi veliki korak je napravljen podvigom u Ljubljani, kada je Beograd sa 9 igrača, istina uz pomoć iskusnih Nikole Vučevića i Milana Zonića, pobedio prvoplasirane i uvek nezgodne Zajčke, nanevši im jedini poraz kući u ovoj sezoni, i to dan nakon subotnjeg meča u kome je Beograd ispustio pobedu (vođstvo od 4 razlike u osmoj izmeni)!
Ta pobeda se pokazala kao ključna da se održi korak u borbi za drugo mesto.
U teškom rasporedu, u kome je Beograd gostovao većini jakih timova - Zajčkima, Medvednici i Varaždinu, naš tim je uspeo i da veže u drugom delu lige 8 pobeda i dođe do samog vrha.
Uz pomoć Zagreba i Medvednice koji su, na sreću, remizirali u gradskom derbiju (svaki drugi rezultat bi izbacio Beograd), Beograd je dobio šansu da pobedom u Zagrebu u poslednjoj (odloženoj) utakmici protiv Medvednice, osvoji drugo mesto.
Ali ni to nije bila obična utakmica - zbog poraza u prvom meču u Zagrebu od 5:9, Beograd je morao da pobedi domaćine sa 5 razlike da bi ih prestigao na tabeli zbog boljeg među-skora. Srećom, i po prvi put ove sezone, naš tim je kompletiran: vratili su se Ceballos i Milić, i to je bilo vidljivo na terenu, najbolja igra sezone i pobeda od 10:0.
 
Posle čitave golgote u Beograd,na plej out seriju dolaze Redsi, koji su u "A" grupi imali 8 pobeda i igrali dosta neizvesnih mečeva i protiv najjačih ekipa u tom rangu.
Na subotnjem meču u Beogradu ništa nije počelo kako treba - Redsi počinju snažnim udaranjem na startera Marka Badovinca i posle 3 hita i jedne greške vode sa 2:0 i imaju punu drugu i treću bazu sa samo jednim autom! Jedan udarac ih deli od 4 razlike i potpunog nok-auta od koga bi se Beograd teško vratio! Međutim, Badovinac izlazi iz teške izmene u kojoj je bacio 40 (!) pitch-eva, i stvari se okreću.
Beograd'96 odmah uzima 4 poena sa 4 hita, da bi u drugoj uzeo još 2 za 6:2. U kasnijem delu meča Mađari prilaze na 6:3 i 8:5 ali finalni udarac dobijaju u osmoj izmeni kada Badovinac udara 2 RBI double i rešava meč. Vučević ulazi u devetoj izmeni i brzo smiruje goste - 10:5 i 1-0 u utakmicama.
 
Badovinac je ponovo izbacao odličan meč sa 6K i samo 4BB u 8 1/3, a Beograd je nanizao i sjajnih 12 hitova (Reds 9). Naš tim je ponovo bio impresivan u odbrani sa samo 1 greškom, i to onoj iz prve izmene i ponovo je deprimirao protivnike sa nekoliko d-plejeva u važnim trenucima meča.
Tomašek je za Redse bacao veoma dobro - 5K i 1BB, HBP (CG).
 
 
 
Nedeljni meč je doneo pravu dramu - odmorni Redsi kao domaćini stavljaju na brdo Amerikanca Sidalla i počinje tortura udarača našeg tima. Sidall baca vrhunski i dominira dok jedine probleme ima u drugoj izmeni kada Beograd ima trkače na drugoj i trećoj bazi, ali bez poena. U daljem toku meča udarači Beograda ne mogu ništa da urade a i nekoliko oštrih lopti uleće pravo u rukavicu ss-a i levog OF. Za to vreme Stajić takođe odlično baca za Beograd ali Redsi uzimaju jedan poen u četvrtoj i još jedan u sedmoj izmeni, tako da imaju 2:0. 
Beograd i dalje ne pokazuje nikakve znake života na udaranju ali igra veoma dobru odbranu koja ga drži u meču, dok Stajić baca svoj najbolji meč sezone u pravom trenutku.
I onda dolazi poslednja izmena u koju Sidall ulazi sa već 10K. Redsi odmah prave error, pa Milić udara sretan hit, da bi posle pritiska klupe i publike SS Redsa napravio novi error i rezultat je 1-2!Sidall namerno šeta Stajića da bi napunio baze i omogućio force plej ali posle strikouta Jovanovića, Todorović udara novi sing za dva poena - 3:2!Onda ide linedrive Ceballosa i novi hit Cvijovića i Beograd pravi 5 poena na 4 hita,a Redsi prosipaju sve što su gradili devet izmena!
U poslednjem napadu Redsa ponovo ulazi Vučević i svojim sporim pitchevima potpuno onemogućava demoralisane goste, da bi flaj out-om u CF počelo veliko slavlje našeg tima!
Stajić je izbacao brilijantan meč sa 7K i 1BB (!) i pokazao je da može da baca za tim, pametno i staloženo na brdu. 
Sidall je u najvećem delu meča bio potpuno neudarljiv i da ga nije izdala odbrana u poslednjoj izmeni na Adi bi se sigurno igrala "majstorica" - 12K i 5BB CG.
Beograd je imao 8 hitova od čega 4 u poslednjoj izmeni - Redsi 7.
Beograd je ponovo igrao odličnu odbranu - 2 errora, dok su gosti čeličnu odbranu tokom osam izmena potpuno upropastili u poslednjoj sa dve jedine greške upravo tada.
Beograd'96 ovom pobedom ulazi među 6 najboljih timova regiona - 2 iz Hrvatske (Nada i Karlovac), dva iz Slovačke (Apolo i Trnava) a zajedno sa našim timom i talentovani Zajčki su novi član "A" grupe, jer su razneli drugog mađarskog predstavnika (Obuda).
Last modified on Tuesday, 13 September 2016 14:03
Login to post comments