Bez šanse protiv Karlovčana Featured

Rate this item
(0 votes)
03 Apr 17
Written by Read 1184 times
Published in Interliga
Beograd'96 je počeo novu sezonu Interligaških utakmica i zabeležio dva poraza u Beogradu od veoma dobre Olimpije iz Karlovca.
Beograd je pokazao da je totalno van forme i da mu ovako rani početak Interlige (samo ova dva tima su igrala u 1. kolu) nimalo nije odgovarao, sobzirom da je odigrao jedva 3 utakmice u martu.
Karlovac je rutinski dobio oba meča i pokazalo se da će naš tim imati velike probleme ove godine u A grupi u mečevima protiv najjačih klubova regiona.
Ako se uzme u obzir da je pored 5 prvotimaca iz prošle sezone, za vikend igrao i bez SS-a Ceballosa, može da se kaže da ništa drugo nije ni moglo da se desi.
U prvom meču Olimpija je odmah krenula dobro a bacač Beograda Japanac Takeuči se nije snašao na debiju, kao ni ostatak totalno raštimovane odbrane.
U prvih 3 izmene Beograd je napravio 5 errora, a ređali su se walk-ovi, hitovi a i home run-ovi (2 - Gales i Gojković) Olimpije , tako da je srpski šampion u najgorem meču u poslednjih nekoliko godina gubio sa čak 14:0 u 5. izmeni. Kada je Olimpija skinula sa brda odličnog amerikanca Kajm, i ubacila slabije pitchere, Beograd je kako tako došao do igre u napadu i izbegao "kaš" u 5 izmena. Utakmica je produžena do 7. izmene a Beograd je malo popravio utisak u napadu, pa je mučenje završeno sa konačnih 21:8 (7 inn).
U nedeljnom meču Olimpija je izbombardovala bacača Badovinca u prvom napadu sa 5 vezanih hitova i otišla odmah na 4:0 pa je pretila nova katastrofa. Ipak, dalji tok meča je pokazao da i ovako mlad tim Beograda može da brzo napreduje u toku samo dve utakmice. Odbrana i Badovinac su se stabilizovali, a napad je polako dolazio do nekih šansi i pravio sve bolje at-batove, na odličan pitching Horvatića, koji je dominirao u većem delu meča. Beograd sredinom meča smanjuje na 6:1, a u jednom trenutku je napunio baze i unervozio goste, koji su ipak pick-of om izašli iz izmene i izbegli da se prednost još smanji. 
Nakon toga posle teške greške (u 6. inn) na 2 outa u outfildu Beograda, gosti uzimaju još dva poena i idu na 8:1, i to je kraj za solidnog Badovinca.
Do kraja meča Vučević je ušao i bio odličan, a Olimpija je bez većih problema privela meč kraju koji je ipak bio veoma interesantan i kvalitetan - čak se i publika uključila što na Adi dugo nije viđeno. Kraj - 9:1.
Na kraju se mora istaći da je Beograd igrao oba meča (kao starterima) sa 15- ogodišnjim Vučkovićem na prvoj bazi koji je bio sjajan u odbrani i imao nekoliko udaraca,kao i sa još nekoliko 16/17- ogodišnjaka (Jovanović, Ninić, Nakić), koji još nemaju iskustva za ovako jake protivnike ali su pokazali potencijal. Na kraju drugog meča ušao je i 14-ogodišnji Aleksandar Radonjić, što pokazuje da će u teškim mečevima koji slede Beograd ipak ulagati u budućnost kluba.
Badovinac je završio meč sa 5BB, 2SO u 6 inn a Vučević 1BB, 2H.
Horvatić je bio veoma dobar sa 9SO, 3BB i 1H.
Narednog vikenda Beograd ponovo čekaju teški mečevi - putuje se na meč u Slovačku protiv domaćih Apoloa iz Bratislave - prošlogodišnjeg vicešampiona Interlige.
Last modified on Thursday, 06 April 2017 22:00
Login to post comments