Dva poraza za ostanak u "B" grupi Featured

Rate this item
(0 votes)
03 Sep 18
Written by Read 1486 times
Published in Interliga
Beograd'96 je poražen u plej ofu za ulazak u A grupu Interlige od Vindije iz Varaždina sa 2-0 u pobedama, i zasluženo će sledeće sezone ponovo igrati B grupu regionalne lige.
Anemični igrači našeg šampiona su na Adi Ciganliji prikazali najgore udaranje za jedan vikend u 22-godišnjoj istoriji kluba i u potpunosti nadmašili i svoje najgore nastupe tokom poslednje dve slabe udaračke godine.
Mladi Varaždinci su odigrali solidne mečeve, imali prilično dobru odbranu i uspeli da nakupe dovoljno poena u oba meča da obezbede opstanak u A grupi.
U prvom meču Vindija je povela u drugoj izmeni sa 1-0 i niko tada nije ni očekivao da će svaki poen biti toliko važan u ovoj seriji utakmica. Beograd sac-flajem u 4. inningu (samo) izjednačuje rezultat, iako je imao pune baze bez out-a u toj izmeni - situacija koja će se konstantno ponavljati oba dana, kada niko od igrača ne udara hit kada je važno i znači osvajanje poena.
Vindija ponovo single udarcem u 6. izmeni vodi sa 2-1, i do kraja utakmice čuva prednost, da bi u 9. izmeni mladi starter Varaždina vezao 3 SO za kraj agonije Beograda - 1:2.
Garsija je bacao solidan meč (CG) sa 11K i 6BB ali je bio prilično dekoncetrisan u odbrani na bantove gostiju što je Beograd koštalo prvog poena. Bacač gostiju Kos je bio odličan sa 12K i 3BB, 1HBP.
Beograd je udario mršavih 7 hitova i nije umeo da spusti bant celog (oba) dana, a bolji od ostalih je bio Ceballos sa 3-5. Gosti su sa samo 4 hita odneli pobedu za 1-0 u seriji.
Odbrane su bile solidne - Bg 2 E a Varaždin samo 1.
 
Kada su u nedeljnom meču svi očekivali ulazak u bolju napadačku formu, Beograd je uspeo nemoguće - udarao je još gore i konstantno ostavljao igrače na bazama, sa totalnih 5 hitova od kojih je mladi Živić imao 2 sa 9. mesta u line up-u. 
Milić je izbacao solidan meč sa 8K i 3BB, 2 HBP u 6 2/3 ali ništa nije vredelo. Vindija je povela sa 1-0 u trećoj izmeni i dobrom odbranom na očajno udaranje domaćina čuvala prednost do poslednje izmene, kada se desilo ono što se uvek u bejzbolu i desi. Posle gomile propuštenih prilika Beograda da povede ili barem izjednači, Varaždinci su posle prve greške odbrane Beograda na grounder ka drugoj bazi, vezali 5 single udarca na mladog Živića i posle jednog HBP-a uzeli 4 poena za prednost od 5-0 koja im je obezbedila drugu pobedu.
Odbrane su bile skoro perfektne (1-0 u errorima za Beograd) što i nije bilo teško sobzirom na snagu udaraca sa kojima su bile suočene, sa tim da većina line up-a gostiju zbog mladosti i nije mogla mnogo jače da udara, dok se za Beograd to ne može reći.
Iako je poznato da letnja pauza uvek ostavi traga na Beograd 96, mora se reći da je nastup u plej ofu bio veoma loš i da je naš tim pokazao da u ovom trenutku nema kvalitet za A grupu.
Bejzbol sezona se nastavlja utakmicama domaće lige narednog vikenda, kada će Beograd imati šansu da popravi utisak i uđe u bolju formu za eventualno osvajanje titule Prvaka Srbije.
Login to post comments