Neprikosnoveni beograđani uzeli Trofej Beograda Featured

Rate this item
(1 Vote)
22 Sep 19
Written by Read 706 times
Published in Little League Srbija

Čak pet godina je ekipi Beograd’96 je trebalo da osvoji Trofej Beograda u bejzbolu. Ovogodišnji, 17. Trofej Beograda okupio je četiri ekipe iz Srbije (Beograd’96, Wild Boars, Novi Sad i Voša).

Počelo je sa polufinalnim utakmicama, a u prvom polufinalu su se sastali Voša i Novi Sad. Voša je posle preokreta stigla do finala rezultatom 6-5.

U drugom polufinalu igrali su Wild Boarsi I Beograd’96. Od početka utakmice beograđani su vodili, pa je posle dve izmene na semaforu stajalo 5-1, da bi krajem treće Beograd’96 povećao na 10-1. Bude se veprovi i vraćaju pet poena početkom četvrte izmene, ali Beograd pravi još tri za konačnih 13-6 i novo finale.

Pre utakmice za treće mesto Court Centore je predao opremu koja je stigla iz Ohaja, uz pomoć Central Ohio Youth Baseball League, The Columbus Clippers (minor league tim iz Ohaja), The Spirit of America (humanitarna organizacija iz SAD) i Dicks Sporting Goods (najveći lanac prodavnice sportske opreme u SAD). Sve ovo se dogodilo uz pomoć Nacionalne garde iz Ohaja, tj. Courta Centore-a koji je pokrenuo ovu akciju.

Pročitajte više: Stigla donirana oprema ih Ohaja

Treće mesto osvojla je ekipa Wild Boarsa koja je sa 6-4 savladala Novi Sad.

U finalu 17. Trofeja Beograda, viđena je odilčna utakmica u kojoj su dominirali pitcher. Za Vošu je počeo Lazar Krčmar, dok je za Beograd’96 startovao Petar Ajduković. Beograd’96 već u prvoj izmeni vodi sa 1-0 poenom Y.Boyka, a taj rezultat je aktuelan sve do treće izmene, kada Voša uspeva da izjednači.

Kraj četvrte donosi novu promenu rezultata, Beograd uspeva da posle nekoliko uzastopnih šetnji osvoji još dva poena za konačnih 3-1.

Pošto se turnir igra pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je nagrade za najbolje igrače, kao i pehare i medalje za najbolje timove.

Proglašeni su najbolji pojedinci, pa je nagradu za MVP-ja dobio igrač Beograda Jiles Tracz, za najboljeg bacača Lazar Krčmar iz Vojvodine, najbolji odbrambeni igrač je igrač Wild Boarsa, Janko Mandić, dok je najbolji udarač turnira Yurii Boyko iz ekipe Beograd’96.

Vredni roditelji kluba su se pobrinuli da sva deca i treneri koji su učestvovali na turniru, dobiju kolače, kiflice i sok na kraju turnira.

Last modified on Tuesday, 24 September 2019 09:41
Login to post comments