Lak posao u Erdu

Rate this item
(0 votes)
01 Jun 15
Written by Read 51629 times
Published in Informacije
Beograd'96 je u novim mečevim Interlige zabeležio još dve pobede na gostovanju u Mađarskoj. Naš tim je savladao Erd Aeros, ekipu skromnih mogućnosti, ubedljivo u oba meča.
U subotnjoj utakmici Beograd 96 je konačno počeo snažno da udara posle dugog niza utakmica. Zabeleženo je odličnih 14 hitova koje su donele pobedu od 14:5.
Danijel Kozjak je započeo meč i izbacao snažnih 5 izmena (9K, 0BB) protiv udarača koji ipak nemaju kvalitet da se ozbiljnije suprostave jačem pitchingu.
Beograd je vodio sa 11:0, kada su u šestoj  izmeni šansu dobili prvo Lazar Radonjić, a zatim i Bojan Ninić.Mladi pitcheri su se mučili i Erd je posle nekoliko BB-a i udaraca stigao na 11:5. Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju i kako se ne bi ponovila situacija iz Janošmorije, kada je zbog očajnog pitchinga ispuštena prednost od 9 razlike, u igru je ušao iskusni Nikola Vučević i u 2 1/3 izmene zatvorio meč za konačnih 14:5.
 
U nedeljnom meču naš tim je bio još ubedljiviji, iskusni Tomoyuki Tatsumi je več u prvoj izmeni udario solo HR i pokrenuo ostale udarače. Ređali su se hitovi a Strahinja Stajić je bio dominantan na pitchingu i izbacao je četiri izmene sa čak 10K, bez BB-a, da bi se dala šansa i solidnom Jovanu Boškoviću koji je zatvorio meč u petoj izmeni. Do tada je već bilo 17:1, a Beograd je imao čak 12 hitova u pet izmena.
 
Narednog vikenda Beograd igra najvažnije utakmice sezone u Sloveniji, ukoliko pobedi Ježicu u oba meča ima dobre izglede da bude drugi u grupi i obezbedi plasman za kvalifikacije  u A grupu Interlige, koje se igraju u septembru. 
Last modified on Monday, 24 August 2015 10:19
Login to post comments