Odličan prijem u Rovigu Featured

Rate this item
(0 votes)
12 Sep 10
Written by Read 1690 times
Published in Informacije

Samo putovanje u Rovigo, Italija, bio jedan veliki poduhvat za „ekspediciju“ BK“Beograd’96“ koji su na put od 900km krenuli sa klupskim kombijem i privatnim automobilom Nebojše Petrovića, ocem igrača Đorđa Petrovića. Pored trenera/vozača, Nikole Vučevića, krenuo je i  Milan Zonić koji je tokom ovog putovanja upoznao mladu ekipu Beograda’96.

Domaćin turnira BC“Rovigo“ obezbedio je igračima i rukovodstvu našeg kluba besplatno spavanje u školskoj dvorani, kao i tri obroka tokom svih dana turnira.

Po dolasku u Rovigo i prespavane noći, odrađen je lagan trening pred početak turnira, na kojem je Beograd’96 imao prvu proveru protiv ekipe Godo iz Italije.

Prvu utakmicu ekipa Beograda odigrala je odlično ako se uzme u obzir da su igrali protiv pobednika turnira.Ekipa Godo je skup odličnih mladih igrača od kojih čak sedmorica igra u kadetskim selekcijama Italije.

Bacač Beograda Strahinja Stajić odlično je bacao dve izmene ne dozvoljavajući italijanima da se razmašu.Ipak posle nekoliko početničkih grešaka Godo stiže do 1:0, da bi Beograd izjednačio odmah u sledećme napadu. Na žalost odbrana Beograda ponovo popušta i već je 3:1 za Italijansku ekipu.

Nakon sledećeg napada Beograda rezultat ostaje isti, ap zbog vremenskog ograničenja utakmica biva odlučena. Trener N.Vučević odlučuje da da šansu mladom B.Mirkoviću koji dozvoljava još šest poena za konačnih 9:1 u prvoj utakmici na turniru.

Utakmica protiv domaćina odigrana je u subotu ujutro. Domaćin je odmah stavio do znanja da neće dozvoliti našoj ekipi da lako izlazi iz faze odbrane. Opet veliki broj grešaka olakšava napadačima roviga da lako stignu do vodstva, dok je M.Živkov pokušavao sa brda da ih u tome spreči.

Ponovo je utakmica bila odlučena pre početka poslednjeg napada domaćina pa je M.Živkova zamenio Z.Lujić koji je teško izašao iz te poslednje izmene uz krajnji  rezultat 12:0 za domaćina.

Posle utakmice igrači BK“Beograd’96“ imali su priliku da upoznaju grad koji je bio pod vladavinom Mletačke Republike, Padovu.

Obračun sa Latinom,  je trebalo da bude neka vrsta „osvete“ za neispavanost naši igrača koji zbog buke koju su pravili igrači Latine nisu mogli da spavaju.

U dvomeču između ova dva tima odneli su ponovo Italijani.Prvo su u utakmici u grupi slavili sa 9:3, da bi kasnije u utakmici za treće mesto slavili sa 6:1, iako su Beograđani odlično odigrali utakmicu za treće mesto.Povela je Latina sa1:0 ali posle tripla M.Badovinca i udarca P.Stanojeva, beograd izjednačuje.Bacač Beograda S.Stajić izbacao je svoje tri izmene koliko je dozvoljeno na jednoj utakmici, ali Laina u poslednjem napadu razbija odbranu Beograda i stiže do trećeg mesta na turniru.

U finalu Godo je „razmontirao“ domaćina sa 8:1 i tako stigao do pobedničkog trofeja.

BK“Beograd’96“ se zahvaljuje organizatorima turnira BC“Rovigo“ i njenom rukovdstvu na čelu sa Lučijom Taskinom i Stefanom, koji su u svakom momentu bili na raspolaganju Beograđanima.Tokom turnira održan je i „Baseball Night“ na glavnom trgu u Rovigu gde je zvanični spiker  prozvao ekipu Beograda na očigled 2500 građana Roviga koji su aplauzom pozdravili našu ekipu.Takođe odigrana je i softbol utakmica za trenere i bivše igrače u kojoj su učestvovali M.Zonić, N.Petrović i N.Vučević, koji su igrali u poedničkoj ekipi, da bi posle ove utakmice bio priređen fantastičan vatromet od strane domaćina.

Na dodeli nagrada Beograđanima su se zahvalili pored organizatora, gradski sekretar za Sport Roviga, kao i predstavnik Benetona.

Organizator je već pozvao BK“Beograd’96“ da sledeće godine bude jedan od učesnika turnira, kao i poziv na saradnju dva kluba.

Last modified on Thursday, 30 September 2010 17:00
Login to post comments