Prejaka Vindija Featured

Rate this item
(0 votes)
03 May 09
Written by Read 1158 times
Published in Informacije
Težak put do pobede u interligi se nastavlja, a prošlog vikenda, vodeća na tabeli interlige, Varaždinska Vindija, nije ozvolila iznenađenje.Obe utakmice igrači Beograda odigrali su relativno dobro, što nije bilo dovoljno za prvu pobedu.

Posle dve godine Vinija je ponovo došla u Beograd, ali ovaj put kao favorit.Starter Beograda N.Badovinac (2 SO, 7BB) poče je utakmicu za Beograd, dok je za Varaždince na brdu bio njihov najbolji starter, M.Farkaš. Vindija dolazi prva do vodstva (1-0) u prvom napadu, I.Strelec (FC i SB) na udarac A.Bekića u centarfild.Na kraju te prve izmene rezultat je 1-1, singl R.Golubića, koji posle udarca P.Kukoleče i FC N.Vučevića osvaja poen.Gosti stižu donove prednosti u trećoj izmeni ali Beograd'96 u istoj izmeni izjednačava poenom P.Badovinca (BB, WP).Novo vodstvo gostiju desilo se u 4. izmeni kada su posle nekoliko vezanih udaraca stigli do 4-2, da bi u šestoj izmeni rezultat bio 6-4, nakon što su obe ekipe osvojile po 2 poena.Ključni momenat desio se u 7. izmeni kada trener Beograda N:Vučević umesto solidnog N.Badovinca na brdo stavlja J.Sekea, koji dozvoljava Varaždincima 4 vezana udarca što je donelo čak 5 poena gostima za vodstvo od 13-4. Nažalost posle povrede, odlično napadački raspoloženog, A.Zonića (3-3), Beograd nije uspeo da stigne do poena, dok je Vindija u osmoj izmeni osvojila 14 poen preko T.Hercega, za pobedu 14-4 u osmoj izmeni.Pored pomenutog A.Zonića, odličan je bio M.Badovinac u fazi odbrane koji za razliku od prethodnih utakmica nije imao ni jednu grešku.Do šestog uzastopnog poraza Beograd je stigao posle velike borbe u finalnim izmenama.Uspavana odbrana Beograda (6E) dozvolila je Varaždincima da posle treće izmene vodi sa 5-0, da bi na početku četvrte bilo već 7-0 i mirisalo je sve da će se igrati 7 izmena.Bacač Beograda J.Bošković (4BB i 5SO) sve je opušteniji na brdu što govori smanjen broj "šetnji" od početka sezone.U toj četvrtoj izmeni J.Bošković je dozvolio M.Farkašu da udari HR u desni deo Aca Fielda.

Napokon u četvrtoj izmeni napad Beograda "načinje" odbranu Vindije, koja je na čelu sa I.Strelecom lako izlazila na kraj sa udaračima Beograda.Posle početnog auta, R.Golubić, P.Kukoleča i N.Vučević vežu 3 udarca i smanjuju rezultat na 7-3, što je obećavalo da će utakmica ipak biti zanimljivija.

Napadi su mirovali sve do sedme izmene, kada I.Streleca menja D.Levak kod gostiju.Posle "šetnje" J.Boškovića i greške odbrane gostiju na udarac M.Badovinca, P.Badovinac oštrim udarcem između levog i srednjeg autfildera smanjuje rezultat na 7-5 i daje nadu Beogradu da može da stigne do pobede.

Ali već u osmoj izmeni Vindija nakon osvojenih 3 poena stižu do nedeostižnih 10-5.U posledenjm napadu Beograda, iako je I.Kresović stigao na bazu, D.Levak sa 2 SO izlazi iz izmene za sedmu pobedu Varaždinaca što ih je ostavilo na čelu tabele.

Idućeg vikenda Beograd'96 igra srpski "derbi" sa ekipom Vojvoda koje će tražiti utehu nakon četiri uzastopna poraza (2 Nada, 2 Spartans), a utakmice se igraju u subotu u 11:00h i nedelju u 15:00h.

Last modified on Wednesday, 02 June 2010 13:19
Login to post comments