Redbloc's Trofej ponovo u našim vitrinama Featured

Rate this item
(0 votes)
15 Aug 10
Written by Read 1793 times
Published in Informacije

Posle nekoliko godina posta ekipa Beograd'96, koja na ovom turniru nastupa pod imenom Dogs, ponovo je osvojila "chicken rophy" koji se od prošle godine igra u kadetskoj konkurenciji a nosi naziv po sponzoru "Redbloc's Trophy".

Kao i prošle godine kad je ekipa napravljena od igrača BK"Beograd'96" i BSK"Novi Sad", Dogsi su stigli do finala, ali za razliku od prošle godine popeli se na naviši stepenik.

Ali turnir nije počeo sjajno, već u prvoj utakmici protiv domaćina Dogsi gube 4:3, a posle toga trener Dogsa sa velikom nevericom išćekuje naredne utakmice. Sjajnim pichingom S.Stajića Dogsi dobijaju drugu utakmicu protiv Gorštaka sa čak 19:0 i time je izbegnut ponovni duel u polufinalu sa domaćinom.

Treća austrijska ekipa "Firebirds" ponovo stavlja na muke trenera i igrače Dogsa novim porazom, ali i lošom igrom u odbrani.Ovim porazom "kučići" zauzimaju treće mesto i u polufinalu imaju šansu da se revanširaju "vatrenim pticama" koje od ove godine vodi najbolji evropski trener Alper Bozkurt.

Po prvi put u životu na brdo staje Marko Živkov,koji odlično odrađuje svoje deo posla, dok napad polako "kluca" poene. Na kraju Dogsi prolaze u finale sa 8:2 i imaju šansu da se revanširaju i domaćinu za poraz u prvoj utakmici.

Ponovnu šansu sa dokazivanjem imao je S.Stajić koji odlično započinje utakmicu.Dogsi vode u drugoj izmeni sa 5:0, dok domaćin ne uspeva da stigne do druge baze. Pokazalo se da je mladi S.Stajić ipak bio predobar za domaćine dozvolivši samo jedan poen i to HR austrijancima za konačnih 14:1.

Za MVP turnira izabran je baš Strahinja Stajić.

KONAČNI POREDAK:

1.Dogs BEOGRAD

2.Redblock's VELS

3.Firebirds ATNANG

4.Highlanders Amšteten

 

REZULTATI:

Redblock's - Dogs   4:3

Dogs - Highlanders  19:0

Firebirds -Dogs

Firebirds - Dogs      2:8

Redblock's - Dogs   1:14

 

 

 

Last modified on Friday, 03 September 2010 13:28
Login to post comments