Beograd slab, Vindija "gazila" u Novom Sadu Featured

Rate this item
(0 votes)
08 Feb 11
Written by Read 3860 times
Published in Informacije

Završen je peti po redu „Novi Sad Indoor Baseball 2011“.U  konkurenciji osam ekipa iz Srbije i inostranstva, Beograd’96 osvojio je 7. mesto, a pobednički pehar osvojila je ekipa Vindije iz Varaždina.

Srbija je imala dva predstvnika na ovom turniru i to klubove organizatore turnira, BSK“Novi Sad“ i BK“Beograd’96“.Kao ni prošle godine ni jedan od ova dva tima nije uspeo da stigne u borbu za finale, već su se borili za što bolji plasman.
Novi Sad je prvi izašao na teren i u solidnom meču izgubio sa 6:2 od Redblocka iz Austrije iako je poveo sa 2:0 na početku meča.
Tigrovi iz Debrecina „isprašili“ su Beograd’96 sa 20:7 u drugom meču turnira, da bi u svoj sledeći meč Novi Sad izgubio u produžecima od Zajčka.Novi visoki poraz Beograd je doživeo od Vindije (21:5) i tako izgubio šansu da stigne do polufinala.
 
 
Svoj treći poraz ( 9:3) Novi Sad doživeo je od Zagreba, a Beograd ipak stiže do pobede nad Ježicom (9:3) i time za protivnika „bira“ Novi Sad.
U grupi „A“ Austrijanci su sa 3 pobede osvojili prvo mesto u grupi ispred Zagreba i Zajčka, dok je Vindija protutnjala grupom “B“ „razvalivši“ protivnike i ostavivši Tigerse,  Beograd’96 i Ježicu iza sebe.
Nedelja je bio dan za rasplet a na početku drugog dana čekala su nas dva meča za razigravanje od 5.-8. mesta. Zajčki su lakom pobedom od 15:2 dobili svoje sunarodnike ekipu Ježice , a srpski derbi pripao je Novom Sadu koji je sa 6:2 dobio Beograd’96.
 
 
Polufinalni mečevi doneli su dosta uzbuđenja. Austrijanci su na početku meča imali dosta problema da slome otpor Mađara ali su u poslednjoj izmeni sa 8 poena stigli do pobede od 11:6 iako su Tigrovi vodili 6:3 u toj izmeni.
Hrvatski derbi u polufinalu krenuo je dobro za Zagreb ali Vindija je bila ipak prejaka.Poveli su Zagrepčani sa 4:0 i 7:6 ali Varaždinci u svakoj izmeni vrše veliki pritisak na odbranu Zagrepčana i sa 14:10 stižu do trećeg uzastopnog finala u Novom Sadu.
 
 
Beograd’96 u utakmici za sedmo mesto lako dobija (7:0) nejaku Ježicu , a Novi Sad ne koristi šansu da se „osveti“ Zajčkima za poraz u grupi.Ljubljančani koriste svoje prilike i sa 10:5 stižu do petog mesta.
Zagreb nije uspeo da ponovi uspeh od prošle godine i osvoji treće mesto na turniru.Ekipa iz Debrecina sve vreme je bila u vodstvu, dok se napad Zagreba probudio tek u 4. izmeni i sa 9 poena ublažio poraz (14:9)  čime su Tigersi osvojili treće mesto.
 
 
Kao i tokom celog turnira utakmice Vindije su bile nezanimljive, pa tako i finale protiv Redblocka.Konačnih 25:6 oslikava sliku na terenu, a Varaždinci su več u drugoj izmeni imali prednost od 11:3, da bi kasnije samo povećali broj poena. Vindija je ovom pobedom po  drugi put osvojila  ovaj turnir.
 
 
Za MVP igrača turnira izabran je Seglin Lovro iz Vindije, a njegov saigrač Rodeš Ivan dobio je priznanje za najboljeg defanzivca.
Austrijanac Pascal Jacks dobio je priznanje za najboljeg udarača, a Zagrepčanin Tomisla Vučić za najboljeg novajliju.
 
 
Svi učesnici turnira pohvalili su odličnu organizaciju turnira, koji je ove godine odigran pod pokroviteljstvom Gradskog Sekretatijata za omladiinu i sport Novog Sada i Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije.
BSK“Novi Sad“ i BK“Beograd’96“ želi da se zahvali svima koji su pomogli da ovaj turnir bude organizovan na besprekoran način:
 
 
ALMA QUATTRO
RAUCH Srbija
COCA COLA
STR“ROLLING“
JP“INFORMATIKA“ Novi Sad
RECAN – Goran Karić
Đorđe Vučetić
Slaviša Đorđević
 
 

Na turniru je bilo 136 učesnika a konačni plasman ekipa je:

 
 
1. BK“Vindija“ Varaždin Hrvatska
2. BC“Redblocks“ Vels Austrija
3. BC“Tigers“ Debrecin Mađarska
4. BK“Zagreb“ Zagreb“ Hrvatska
5. BSD“Zajčki“ Ljubljana Slovenija
6. BSK“Novi Sad“ Novi Sad Srbija
7. BK“Beograd’96“ Beograd Srbija
8. BSD“Ježica“ Ljubljana Slovenija
Last modified on Wednesday, 25 May 2011 15:48
Login to post comments