Iznenađenje za drugo mesto Featured

Rate this item
(0 votes)
15 Oct 11
Written by Read 2046 times
Published in Informacije

Može se reći da je pobeda u polufinalu protiv Gradnulice veliko iznenađenje jer je ekipa iz Zrenjanina bila favorit za osvajanje PONY LIGE SRBIJE 2011.

Samim tim drugo mesto Beograda je veliki uspeh za renovirani tim kojemu niko nije davao šanse.

Polufinalni susret počeo je visokim vodstvom Beograda od 6:0 koje je došlo kao rezultat lošeg bacanja pitchera Gradnulice, Aleksandra Grubića, koji je sa čak  5BB i uz nekoliko grešaka odbrane dozvolio Beograđanima da povedu. Trener Zrenjaninac posle čak devet udarača u prvoj izmeni menja svog startera, a na „brdo“  ide Nebojša Vlajkov.

Bacač Beograda, Marko Badovinac, imao je dosta problema sa strike zonom u početku utakmice i posle 3BB i dve greške odbrane dozvoljava Gradnulici da smanji rezultat (6:3).

Lošim bacanjem, na ovoj utakmici, indisponiranog Grubića koji je sa mesta šortstopa promašio prvu bazu, Beograd ima trkača na drugoj bazi. Nesporazum između igrača infilda bacač Zrenjanina pogrešnim bacanjem, omogućava Đorđu Petroviću da poveća vodstvo (7:3) Beograda.

Sledeći napad Zrenjanina prošao je sa tri strajk auta Marka Badovinca, a novi rezultat 8:3 dolazi u trećem napadu kada Igor Božić posle šetnje Badovinca na pune baze osvaja poen.

Domaći na ovoj utakmici ponovo imaju šansu da zaprete u trećoj izmeni ali posle udarca Jovanovića i Grubića odbrana Beograda sa „pick off-om“ i neuspešnom krađom lako izlazi iz odbrane.

Novi problemi za Zrenjanince stižu u četvrtoj izmeni kada u probleme ulazi i Nebojša Vlajkov.Sa tri šetnje i dve greške Beograd osvaja još šest poena (14:3), što je osiguralo ekipi iz glavnog grada da lako privede utakmicu kraju.

Iako su osvojili dva poena u poslednjoj izmeni bacač Beograda sa 3SO izlazi iz izmene za konačnih 14:5 i velikog iznenađenja.

 

Da se nebi ponovilo stradanje favorita na kraju PONY Lige pobrinula se ekipa iz Novog Sada, koja je sa 10:3 savladala Aligatore iz Sombora.

Novi Sad jeste bio favorit, ali se opet osetila stegnutost u igri Novosađana, za koje je na brdu počeo Josip Seke. Prva izmena završila je bez poena, dok je Novi Sad poeveo u drugoj sa 2:0 preko Peđe Stanojeva i Zorana Lujića.Napad Somboraca nemoćan je protiv Sekea, koji sa 3SO završava posao u drugoj izmeni.

Somborci vode u trećoj izmeni sa 3:2.Greška na prvoj bazi, dve vezane šetnje i utarac Perčića donose neprijatno vodstvo za Aligatore.Ipak Strahinja Stajić i Bojan Ninić dovode Novi Sad u novo vodstvo (4:3), da bi tri brza auta u četvrtoj izmeni omogućila Novom Sadu da sa dugim napadom završe utakmicu.Popustio je i bacač Somboraca, Nikola Klipa, koji sa osam šetnji omogućava Novom Sadu da osvoji šest poena za konačni 10:3 za Novi Sad.

 

Treće mesto osvaojila je ekipa Gradnulice koja je sa 22:3 iskalila svoj bes zbog poraza u polufinalu.

Finalni meč počeo je vodstvom Beograda, koji je u svom prvom napadu uspeo da posle četiri šetnje i greške stigne do 2:0, ali sa tri dobra udarca, Novi Sad stiže do 5:2 i tako pokazuje ko je glavni kandidat za naslov šampiona.

Strahinja Stajić, uspeo je da se stabilizuje u drugoj izmeni , pa zaršava tu izmenu sa dva SO.Za razliku od njega Marko Badovinac, nema pomoć svoje odbrane i rezultat od 7:2 dolazi posle tri greške odbrane Beograda.

Zbunjenost autfildera Novog Sada, omogućava Marku Badovincu da optrči homerun, dok je smušena odbrana Novog Sada trčala po lopticu.Ali to je bilo sve od napada Beograda jer bacač Novog Sada ponovo sa dva SO izlazi iz izmene.

Treći napad Novog Sada donosi novu promenu rezultata (13:3) posle tri udarca i nekoliko šetnji.Ovo se ispostavilo da je bio i kranji rezultat jer napad Beograda nije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Na kraju Novi Sad, kao jedan od favorita, pokazao je da je u najboljoj formi i da je zaslušeno stigao do svoje prve titule.Beograd’96 napravio je veliko iznenađenje pobedivši Gradnulicu, jer sa totalno renoviranim timom je uspeo da odigra odlično utakmicu polufinala.Finale je ipak io veliki zalogaj, ali budućnost Beograda je perspektivna jer je na posledenj četiri utakmice PONY Lige igralo čak 7 igrača iz školske selekcije.

Tim iz Zrenjanina bio je najveći favoriti, ali to nisu dokazali.Možda ih je dobar skor (8:2) u ligaškom delu uspavao, ali se definitivno očekivalo više.

Najveći napredak pokazala je ekipa iz Sombora koja je solidno odigrala polufinale i pokazala da može da parira ekipama iz vrha.

Last modified on Saturday, 15 October 2011 23:54
Login to post comments