Počelo finale: Beograd 96 – Spartans 5:1! Featured

Rate this item
(0 votes)
30 Oct 11
Written by Read 2471 times
Published in Informacije

U prvoj utakmici finala plej-ofa Prvenstva Srbije u bejzbolu, Beograd 96 je savladao ekipu Spartansa sa 5:1 i došao u vodjstvo od 1: 0 u seriji.Finale se nastavlja sledeće subote a šampion će biti ekipa koja prva stigne do dve pobede.


Po lepom vremenu na Adi Ciganliji snage su odmerile ekipe koje su finale igrale i prošle godine – Beograd 96 i Spartanci.Utakmica je veoma podsetila na poslednju utakmicu finala iz prošle sezone (5:2 za Beograd), kada je viđen sjajan bejzbol. Ipak, ovoga puta je utakmica bila nešto manje kvalitetna ali isto tako uzbudljiva i neizvesna do samog kraja meča.
Za Beograd 96 (domaćina na ovom meču) je na brdu počeo Vučević i to veoma dobro – iako je primio dva hita u prvoj izmeni, lopte su bile oštre i precizne tako da Beograd 96 ipak izlazi iz prve izmene bez primljenog poena.


U napadu pak škripi na sve strane , Beograd nije odigrao takmičarsku utakmicu 35(!) dana, preciznije od drugog meča polufinala sa Vojvodama 25.09.,a zbog čestih odlaganja mečeva. Udarači uglavnom van ritma i tajminga u prvoj izmeni još prave i par početničkih grešaka (pick off i promašen bant) i ne uspevaju da ugroze goste za koje baca Aranđelović.
Do pete izmene je Beograd nešto opasniji rival ali ne uspeva u dva navrata da iskoristi ranere na drugoj i trećoj bazi tako da se vodenica puni na stranu gostiju koji opet ne koriste veliku priliku u 6. izmeni kada takodje stižu na 2. i 3. bazu. U srednjem delu meča Beograd propuštenim prilikama „nudi“ vođsto gostima ali oni to ne koriste.
Interesantno je napomenuti da Beograd nema hit do 6. izmene (kao i u pomenutom meču iz prošle godine), već baze puni uglavnom šetnjama, dok odbrana Spartanaca u tom delu meča retko greši. Aranđelović veoma solidan - gazi po tankoj žici velikim brojem „šetnji“ ali se često izvlači iz izmena sa važnim strike outovima.
Ali kako gosti neće do vođstva Beograd ga ipak uzima – u 6. izmeni posle walka Badovinca, Vučević single udarcem razbija no-hitter i domaćin posle WP dolazi do dugo čekane prednosti (1:0), brzo izlazi u odbrani izsedme  izmene i konačno posle par solidnih udaraca, Ceballos udara oštro u outfield za 3:0. U nastavku izmene posle sac-flaja Badovinca vođstvo se povećava za ugodnih 4:0 i već se lakše diše.


Spartanci vraćaju jedan poen u 8. izmeni kada obe odbrane već malo popuštaju i dolazi do pada kocentracije i nekoliko grešaka., ali ne uspevaju da ozbiljnije ugroze vođstvo šampiona Srbije.
U donjem delu 8. inn (pičer Vajdić) Beograd brzo uzima još jedan poen za 5:1 i odlični Vučević (CG) završava utakmicu bez ranera u poslednjoj izmeni.


Iako je pobedio Beograd nije prikazao dobru igru, posebno u napadu gde je udareno samo 5 hitova (Spartans 4). Odbrana je napravila previše grešaka za finale, ali se opet mora uzeti u obzir velika pauza od poslednjeg meča, naročito što se tiče igre u napadu.
Vučević je izbacao odličan meč, iako mu je na ruku išao line-up gostiju koji je imao puno „zelenih“ i novih igrača naročito za ovako važne mečeve.
Vučević je završio sa 11 SO i samo 2BB dok je Aranđelović na kraju sabrao 8 SO, 7BB i 1HBP.

Finale se nastavlja naredne subote na Adi Ciganliji (12h).

Last modified on Sunday, 30 October 2011 21:31
Login to post comments