Beograd'96 stavio 11-u titulu u vitrinu!!! Featured

Rate this item
(0 votes)
06 Nov 11
Written by Read 3227 times
Published in Informacije

Beograd 96 je ponovo šampion Srbije! Pobedom na subotnjem meču nad ekipom Spartansa (7:3), Beograd je pobedio u seriji utakmica sa 2:0 i osvojio 11. titulu u svojoj 15-ogodišnjoj istoriji.
 

Ovim uspehom je napravljena lepa uvertira za obeležavanje jubileja 15-ogodišnjice kluba krajem novembra meseca o čemu će klub naknadno obavestiti svoje prijatelje i simpatizere.


Meč koji je bio odlučujući za ovogodišnji naslov šampiona Srbije u bejzbolu odigrao se po veoma lepom vremenu u subotu u 12.30h na bejzbol terenu na Adi Ciganliji. Beograd je ušao u meč sa prednošću u seriji od 1:0, posle pobede u prošlonedeljnom meču i imao je psihološku prednost jer ga poraz nije ostavljao bez titule kao domaćine u ovom meču, ekipu Spartansa.

Obe ekipe su iskoristile pravo da pojačaju svoje ekipe sa internacionalcima , Spartansi su angažovali dva igrača iz hrvatskog Kelteksa, dok je Beograd odlučio da pojača poziciju pičera sa dva bugarska mlada i talentovana igrača.
Za Spartance ja na brdu počeo nezgodni Aranđelović i u prvoj izmeni Beograd 96 sretno dolazi do vođsva od 1:0 posle teške greške odbrane domaćina. Na poziciji bacača za Beograd nastupa levoruki Andonov koji dobrim festbolom bez većih problema izlazi iz prve izmene, da bi posle nove izmene bez nekih posebnih udaraca mladi Badovinac FC grounder-om doveo Beograd u vođstvo od 2:0.

Pritisak na Spartancima je veliki i odbrana je nesigurna što omogućava Beogradu u prvom delu meča da dolazi do baza šetnjama i greškama.
U trećoj izmeni šampion konačno vezuje udarce (Vučević – A. Zonić, SAC M.Zonić) da bi se prednost povećala na 4:0 što je značilo kraj za Aranđelovića, a na poziciji bacača ga menja Špoljarić koji izlazi iz izmene bez novih poena.
Spartanci konačno vezuju kvalitetnu napadačku izmenu i posle par šetnji i udaraca smanjuju na 4:1 u 3inn. ali Beograd ipak nekako izlazi iz opasne situacije punih baza.
U srednjem delu meča duže stoji rezultat od 4:1 i ekipe izlaze iz izmena bez poena. Andonov baca odlično ali mu brejking pitch ne funkcioniše tako da line up Spartanaca ima puno dobrih at bat-ova ali bez pravih udaraca. Na drugoj strani Špoljarić veoma iskusno koristi svoje spore pitcheve i spretno menja ritam držeći udarače Beograda relativno bezopasnim. Ipak, u šestoj izmeni Beograd dodaje još jedan poen za 5:1 posle jednog WP-a.
Utakmica se u poslednjoj trećini meča lomi , Beograd'96 u sedmoj izmeni reaguje dobrim udaranjem starijih igrača sa par hitova i bantova, a mladi Bogdanović uteruje 7. poen za kapitalnih 7:1 – titula je na vidiku!
Međutim, Spartanci se ne predaju ,strpljivim udaranjem umaraju Andonova koji gubi snagu i kontrolu i osvajaju 1. i 2. bazu ,kraj za Andonova koga menja kolega Blagoev. Vajdić odmah šalje snažnu loptu u levi outfield, mladi Milić se ne snalazi najbolje i rezulat je vraćen na 7:3! Beograd je u blagom nokdaunu, ali izlazi iz izmene sačuvavši prednost od 4 poena.


Krajem meča Beograd se više koncentriše na odbranu koja nije najsigurnija što Spartanci nikako ne koriste.
Konačno, u poslednjoj izmeni nema velike drame , Blagoev prilično siguran i posle 3,5 sata igre short stop Beograda Jose Ceballos pravi out na prvoj bazi za zasluženo slavlje!

Beograd 96 je odigrao solidan meč u odbrani, ponovo je škripalo u napadu ali stariji su izneli teret. Broj SO-a je oboren na samo 3 što je bio ključ u napadu smanjivanjem lakih outa. Dolaskom bugarskih pičera Vučević je sa par važnih outa zaključao treću bazu a mladi Badovinac na drugoj je takođe bio solidan sa par izuzetnih poteza. Outfield je odigrao solidno, bez puno posla, a Ceballos je na SS-u ipak napravio par grešaka u velikom broju šansi.Vraćanje Milana Zonića na kečing je u oba meča praktično onemogućilo krađu, posebno sa levorukim Andonovom na brdu. Beograd 96 je utakmicu završio sa 6 hitova (Spartanci 4) a najbolji su bili Aleksandar Zonić (2-5, 2 double, RBI), Nikola Vučević (2-4, double, BB) i Milan Zonić (1-3, Double, sac fly i sac bunt) dok je Bogdanović imao 0-4 (Walk) ali sa 2 važna RBI.


Andonov je odbacao snažan meč 11K i 5BB (7 2/3), znatno olakšavši posao Beogradu u odbrani. Blagoev takođe vrlo kontrolisan – 3K, 1BB (2 1/3).
Za Spartance Aranđelović je bacao 3inn. (2K i 5BB) dok je Špoljarić završio 6 inn. sa 1K i 2BB.

 

Last modified on Monday, 07 November 2011 14:01
Login to post comments