Kolaps u devetoj izmeni Featured

Rate this item
(0 votes)
17 Apr 12
Written by Read 2526 times
Published in Informacije

Bez obzira na loš početak i loš kraj utakmice, Beograd’96 stigao je do treće pobede u novoj sezoni.Treća žrtva šampiona, bila je ekipa Spartansa, koja je ovu godinu startovala sa dva poraza.

 

Trener Beograd, Nikola Vučević, na ovoj utakmici nije mogao da računa na nekoliko standardnih prvotimaca, pa su šansu dobili igrači iz juniorskog pogona, a na mestu bacača pansu je dobio  Zoran Lujić. Njegova epizoda na brdu brzo je završena jer je sa četiri šetnje uz samo jedan aut omogućio gostima da stignu do početnog vodstva.

Posle čak šest šetnji u prvoj izmeni Spartanci vode sa 3:0 u svom napadu, a Lujića (4BB) menja Josip Seke.

Udarcem Bogdanovića Beograd smanuje na 3:1 ali već u sledećem napadu Spartanci vode sa 4:1.

Domaćin na ovoj utakmici u četvrtoj izmeni prelazi u vodstvo (6:4) posle udaraca Ceranića i Bogdanoovića.Odbrana šampiona je sigurna i bez greške igra ovaj deo utakmice, te gostima onemogućava da stignu do poena sve do sedme izmene.

Umornog Sekea menja Marko Badovinac, koji sa šetnjom na pune baze dozvoljava još dva poena gostima.

Beograd’96 odmah u sledećem napadu povećava vodstvo na 13:6 i u tom momentu svi su pomislili da je utakmica gotova, pogotovo kada je Badovinac iz osme izmene izašao bacajući samo tri udarača za tri auta.

Kladioničari kažu da utakmica nije gotova dok ne „pocrveni“ na teleteksu, a izgleda da je Beograd prerano počeo da slavi.

Marko Badovinac lako stiže do problema i bez auta na pune baze trener Beograda primoran je da ga zameni.Menja ga Dušan Ceranić koji uspeva da na prvom udaraču napravi strajkaut, ali sa tri šetnje ponovo produžava agoniju na terenu.

Bogdanović je sledeći koji staje na brdo i dozvoljava udarac na Cebbalosa, koji pravi aut na prvoj, a domaćin stiže do dva izbačena udarača.

Novom šetnjom i „wild pitchem“ rezultat je 13:11, a na brdo ulazi Nikola Vučević koji uspeva da izađe iz izmene i spase pobedu, koja na početku devete izmene nije dolazila u pitanje.

Na kraju Beograd je završio sa 9 udaraca (Spartans 1), a odbrana Beograda odigrala je odbranu samo sa jednom greškom ( u 9-toj izmeni).

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Dušan Ceranić (2-4, 2H, 2BB, 1K) i Slobodan Bogdanović ( 2-4, 2H, 1BB, 1SO, 2RBI), a alarmantno je čak 23 šetnje pitchera (Lujić 4, Seke 12, Badovinac 3, Ceranić 3, Bogdanović  1) ekipe Beograda.

 

Sledećeg vikenda Beograd’96 nastavlja prvenstvo utakmicom protiv Bečkereka (14h), a šampion će do kraja godine biti  lišen usluga Nikole Badovinca zbog povrede, dok mesec dana takođe zbog povrede neće biti Slobodana Bogdanovića u ekipi.

 

Login to post comments