Traljavo na početku

Rate this item
(0 votes)
06 Apr 13
Written by Read 2903 times
Published in Informacije

Prva utakmica sezone po očekivanju bila je zanimljiva, Beograd’96 zbog loših vremenskih uslova nije odradio ni jedan trening na terenu, pa se o “formi” igrača nije moglo ni nagađati.

Iako je bilo prohladno, očekivana kiša nije pala pa su ekipe mogle da odigraju utakmicu. Protivnik Beograda na otvaranju bila je, uvek neugodna, Novosadska Vojvodina.

Naša ekipa počela je podmlađenom postavom, pa su tako na klupi ostali neki iskusni prvotimci.

Posledica netreniranja videla se i na startnom pitcheru Novosađana, Ivanu Šijačiću koji je sa čak sedam šetnji omogućio Beogradu da stigne do početne prednosti (5:0) u prvoj izmeni.

Za razliku od gostujućeg pitchera, mladi Strahinja Stajić (5IP, 2ER, 6SO, 2BB) odlično je počeo utakmicu i  iz prve dve izmene izlazi bez poena.

Domaćin povećava vodstvo na 6:0 preko Jovana Boškovića, koji je udario prvi hit za Beograd’96 u novoj sezoni.

Beograd u svojoj trećoj odbrani prisustvuje “Cirkusu Bošković” na drugoj bazi. Bošković odlično hvata loptu udarenu direktno ka drugoj bazi, ali je baca u zemlju i promašuje Todorovića na prvoj bazi.Mladi Danilo Cvijović pokriva promašaj i hvata loptu iza prve i baca na drugu kako bi izbacio igrača Vojvodine koji je krenuo ka drugoj bazi. Na drugoj bazi nalazi se Bošković kojem je u međuvremenu spala rukavica sa ruke pa nekako pokušava da uhvati loptu sa rukavicom u ruci.

Sledeći udarač šetnjom stiže na bazu, a ponovo na scenu stupa druga baza Beograda, koji posle line drivea, koji hvata Jose Ceballos, ne pokriva na vreme bazu i tako Milan Đorđević po treći put u istoj izmeni ne biva izbačen.Posle još jedne greške Vojvodina smanjuje rezultat na 6-3 u toj trećoj izmeni.

Vojvodina u četvrtoj izmeni posle dva vezana udarca smanjuje na 6:4, a Beograd svoju prednost povećava (7:4) u svom sledećem napadu poenom Marka Badovinca.

Beograd’96 u petoj izmeni menja pitchera, a na brdo staje Josip Seke (3IP, 3SO, 1BB) koji bez poena odrađuje tri izmene na utakmici.

Ceballos u šestoj izmeni posle šetnje, na wildpitch osvaja poen i na semaforu je 8:5 za Beograd.

Promena na brdu u devetoj izmeni za Beograd donosi i malu dramu u toj završnoj izmeni.

Trener Beograda, Vučević, na brdo šalje Nikolu Badovinca koji izmenu počinje sa šetnjom i strikeoutom , a Vojvodina singlom Tanovića i dablom Šijačića, koji lopticu šalje na ogradu smanjuje na 8:5. Odličnim, brzim i preciznim bacanjem Milića i Ceballosa, Danilo Cvijović izbacuje Tanovića na kućnoj bazi za drugi aut u devetoj izmeni.

Badovinac sa strikeoutom završava utakmicu, a Beograd’96 stiže do prve pobede u novoj sezoni.

Beograd’96 je imao samo 3 hita, Vojvodina 7, a pitcheri Beograda su imali čak 10SO i samo 3BB, dok je starter Vojvodine imao čak 11BB I 1HP.

Serija grešaka oba tima završila se sa na brojevima 6 za Beograda i 5 za Vojvodinu.

Nastavak sezone je sledećeg vikenda kada u subotu Beograd igra protiv Vojvoda, a u nedelju protiv Bečkereka.

Last modified on Tuesday, 09 April 2013 09:56
Login to post comments