Loše udaranje, 1-1 u seriji! Featured

Rate this item
(0 votes)
07 Oct 19
Written by Read 1510 times
Published in Prva Liga Srbije
U drugom meču u nedelju po veoma hladnom vremenu (10C) i na momente blagoj kišici, viđen je potpuno drugačiji scenario.
Beograd 96 je poveo kao domaćin u prvoj izmeni sa 2:0, a od tog momenta Vojvodina postaje bolji tim i preuzima vođstvo (u drugoj izmeni - 4:3), koje ne ispušta do kraja meča. 
Za Beograd meč počinje kao bacač Zonić koji, uz veći broj šetnji, ipak uspeva da kontroliše napad Novosađana ali nema veliku pomoć odbrane koja škripi u svim segmentima. Vojvodina sa velikim brojem brzih igrača u postavi trči i krade dosta baza, a infild Beograda izgleda smrznut vremenom i lopte lete na sve strane.
Sa druge strane Milankov dobro kontroliše napad Beograda i Vojvodina polovinom meča ima 6:3. Badovinac (u 3. inn zamenio Zonića) baca solidno ali Vojvodina ulazi u bolji ritam udaranja i odlazi sa novim poenom u 7.izmeni na 9:5. Beograd 96 krajem iste izmene uspeva da napravi 3 poena i prilazi na obećavajućih 9:8, pred poslednje dve izmene u meču. Ali tada, umesto da iskoristi momentum, naš tim igra jednu od najgorih odbrambenih  izmena poslednjih godina i pravi 5 errora dozvoljavajući ključna 4 poena gostima koji odlaze na nedostižnih 13:8.
Na kraju meča Beograd smanjuje na 13:10 ali Vojvodina zasluženo dobija meč  i najavljuje neizvesno finale do samog kraja - 1:1 u seriji.
Beograd je bio ispod proeska u svim segmentima - starter Zonić pristojan (izašao na 4:3 za Vojvodinu) ali sa 2K i 7BB, HBP u 3 1/3 utakmice. Todorović nije napravio out (3 vezana HBP) a Badovinac ipak uspeva da stabilizuje stvari do kraja meča, kada je potpuno izdan od očajne odbrane - 5 2/3 inn (3K, 4BB,HBP).  
Udarači samo 7 hitova i to od tri igrača  - Ceballos odličan sa 3-6, Badovinac 2-3, Cvijović 2-5. Nepovezano udaranje i čak 12K imali su udarači Beograda.
Odbrana našeg tima najlošija ove sezone - čak 10 grešaka i gomila poklonjenih baza u base runningu - presudno je uticala na poraz u meču.
Vojvodina je igrala dobro sa 9 udaraca, i napravila samo par grešaka na samom kraju meča. 
Finale se nastavlja narednog vikenda - oba dana u 11h.
 
 
Login to post comments