Kralj ipak ne da krunu! Featured

Rate this item
(0 votes)
19 Oct 19
Written by Read 1769 times
Published in Prva Liga Srbije

U odlučujućoj utakmici broj 5, finala Prvenstva Srbije za seniore, Beograd 96 je savladao Vojvodinu sa 13:2 i time osvojio novu (19-tu) šampionsku titulu sa 3-2 u seriji utakmica!

Kad je bilo najvažnije Beograd je ponovo odigrao najjače i nošem odličnim pitchingom A.Milića odigrao brilijantan meč. Iako je igrao bez dvojice standardnih igrača (Ninić i Badovinac), naš tim je pokazao klasu, uspevši da nadoknadi taj nedostatak.

Za to su bili najzaslužniji veteran N.Vučević, koji je morao da stane na treću bazu i mladi M.Hatala koji je odigrao meč karijere sa 5 plejeva na drugoj bazi, od kojih dva veoma važna za zaustavljenje bilo kakve serije Vojvodine.
Svi ostali u odbrani su takođe bili kao sat, tako da je Beograd završio impesivnu odbrambenu utakmicu bez greške - 0 errora!
 
 
Iako su u prve četiri utakmice finala Beograd mučili wild pitchevi i neke lopte u odbrani koje su letele van infilda, pa čak i u delove outfilda, danas toga nije bilo. Nijedna lopta pitchera nije završila u back stopu (nula wp i pb), a takođe ni od strane infilda i outfilda - svi su odigrali maksimalno precizno.
Milić je bio odličan - sa 11K, 3BB i HBP odbacao je prvi put u karijeri kompletnu utakmicu, što mu je i omogućila granitna odbrana - na kraju sa totalnih 128 pitcheva.
Udarački je Beograd bio superioran - sa ukupnih 12 udaraca i ključnim vezanim hitovima u drugoj izmeni (N.Vučević, J.Ceballos, D.Cvijović) i četvrtoj izmeni (A.Zonić, S.Bogdanović, A.Milić), Beograd je otišao na 3:0, pa na 8:0 (3 poena u 2. izmeni i 5 poena u 4. izmeni) za veliku prednost koju je čuvao do kraja utakmice.
Vojvodina je takođe pokazala da cele sezone igra veoma dobar bejzbol -  N.Ignjatović na mestu pitchera od pete izmene, potpuno zaustavlja udaranje Beograda, a novosađani uspevaju da dođu do 8:2 krajem pete izmene. Taj rezultat stoji čak do 8. izmene, kada Beograd'96 teškom greškom odbrane uspeva da uzme poen bez posebno dobrog udaranja - 9:2. 
 
 
U poslednje dve izmene Vojvodina (domaćin na meču) nema snage da ponovo ugrozi Beograd, a beograđani u poslednjem napadu dodaju 4 poena za konačnih 13:2.
Beograd su na udaranju predvodili D.Cvijović (3-4), N.Vučević i J.Ceballos sa 2-4 i 2-6, ali su i ostali imali značajan doprinosi važne hitove na 2 outa.
Vojvodina je imala 2 hita i 7 grešaka u odbrani.
 
 
U celoj seriji od 5 utakmica nezvanični MVP finala je sigurno Danilo Cvijović sa 10-20 (.500), a veoma dobri su bili i J.Ceballos (9-24), A. Zonić (7-24). M.Badovinac je sa manje AB i nastupa imao 4-11, a N.Vučević 3-7.
 
Beograd'96 je šampion Srbije!
Last modified on Saturday, 19 October 2019 20:48
Login to post comments