Počela sezona, Beograd’96 ubedljiv Featured

Rate this item
(1 Vote)
08 Jun 20
Written by Read 1019 times
Published in Liga Srbije

Iako je april predviđen za početak bejzbol sezone, u većem delu severne hemisfere, zbog već poznatog COVID-19, sezona je počela dva meseca kasnije.

 

Prva Liga Srbije je jedna od prvih bejzbol Liga koja je počela posle pandemije, a čast da otvore sezonu su imale ekipe Novog Sada i Beograd’96.
Na brdu za obe ekipe Novosađani, Stefan Živić za Novi Sad i Aleksandar Milić za Beograd’96. Počelo je sa vođstvom šampiona Srbije od 2-0 u prvoj izmeni, posle šetnje J. Ceballosa, singla M. Hatale i greške odbrane Novog Sada.


Nova promena rezultata desila se u trećoj izmeni, kada Beograd odlazi na 4-0, da bi Novi Sad posle dabla S. Živića smanjio na 4-3 na kraju iste izmene.
Umornog A.Milića menja Marko Badovinac, a Novosađani uspevaju da povedu krajem četvrte izmene sa 5-4.


Već na početku pete izmene, Beograd, koji je gost na ovoj utakmici, stiže do dva nova poena i tako vodi 6-5. Već u sledećoj izmeni, posle tri vezane šetnje i grešaka odbrane Novosađana, Beograd’96 odlazi na 10-5.
S.Živića menja Đorđe Tomić, a već u sledećem napadu, ekipa iz Novog Sada ima priliku da se približi, ali uzima samo jedan poen.


Na početku osme izmene, rezultat je 12-8 za Beograd. Umesto M. Badovinca na brdo staje M.Hatala, koji u osmoj izmeni izlazi bez poena.


Ključni detalj desio se na početku devete, kada za Novi Sad baca Uroš Ćulum i koji sa 5 šetnji i nekoliko grešaka odbrane dozvoljava Beogradu da se odlepi na 22-8.


Beograd’96 je imao 12 hitova, a najbolji je bio Dušan Todorović (3). Detalj koji je definitivno prelomio utakmicu je broj grešaka, Beograd’96 četiri, a Novi Sad 18!


U drugoj utakmici prvog kola, Vojvode su posle preokreta, pobedile Vojvodinu sa 10-7.
Sledećeg vikenda nastavlja se prvenstvo Srbije utakmicama Beograd’96 - Vojvode i Novi Sad - Vojvodina.

Last modified on Monday, 08 June 2020 16:42
Login to post comments