Prvi poraz Beograda Featured

Rate this item
(2 votes)
29 Jun 20
Written by Read 1280 times
Published in Liga Srbije

Četvrto kolo Prve lige Srbije donelo je veliko iznenađenje, Beograd’96 je poražen od Novog Sada.

Sam početak je nagovestio da će Beograd lako rešiti ovu utakmicu, jer je posle prve izmene bilo 3-1 za Beograđane. Do kuće u prvom napadu stižu Bojan Ninić, Danilo Cvijović i Marko Badovinac. Novi Sad izjednačava početkom drugog napada, posle nekoliko vezanih „pogođenih udarača“ od strane pitchera Beograda, Aleksandra Milića. Beograd’96 nije ozbiljnije zapretio u svom drugom napadu.

Novosađani prelaze u vođstvo početkom treće izmene. A.Milića menja Jovan Bošković, koji nakon nekoliko udarača uspeva da se stabilizuje na brdu. Udarcem Marka Badovinca, posle dve uzastopne šetnje na početku napada, Beograd’96 stiže do šestog poena ali Novi Sad vodi 7-6.

Mirovao je semafor sve do sedme izmene, jer je na brdu bio odličan J.Bošković (10SO), dok za Novi Sad solidno baca Đorđe Tomić, koga u šestoj izmeni menja Stefan Živić. Početak sedme izmene donosi novi poen za Novi Sad i sada je dva razlike za ekipu iz Novog Sada. Beograd ne uspeva da nađe rešenje za S.Živića i ne uspeva da stigne do novog poena. U poslednju izmenu ulazi se sa 8-6 za Novi Sad, koji sa dva udarca uspeva da poveća svoje vođstvo na 12-6, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Zanimljivo je da je Beograd’96 imao osam udaraca (D.Cvijović 2-3, J.Bošković 2-4), tri više od Novog Sada. Čak i manji broj grešaka nije pravagnuo, Beograd’96 je imao 3, a Novi Sad 6. Ono što je prevagnulo je 12 šetnji pitchera Beograda i čak 6 pogođenih udarača.

U drugoj utakmici, Vojvodina je u sedam izmena pobedila Vojvode, pa tako stigla do prve pobede.

Beograd’96 sada ima skor 3-1, a sledeće nedelje igra protiv Vojvoda.

Last modified on Monday, 29 June 2020 14:10
Login to post comments