Beograd'96 u novom finalu Featured

Rate this item
(1 Vote)
21 Sep 20
Written by Read 1071 times
Published in Prva Liga Srbije

Beograd’96 će imati priliku da stigne do 20. titule šampiona države, pošto je u trećoj utakmici bio bolji od ekipe Vojvodine. Pobedio je rezultatom 14-3 i time sa 3-0 u seriji postao prvi finalista play off-a Prve lige Srbije.

Ekipa Vojvodine je bila domaćin u ovoj utakmici i brzo je stigla do prvog auta u prvoj izmeni. Posle greške odbrane i dva udarca, bacač Novosađana gubi kontrolu i pogađa Vladana Jovanovića i Dušana Todorovića, pa je Beograd’96 poveo sa 2-0. No, tu nije kraj. Dva vezana udarca Slobodana Bogdanovića i Aleksandra Milića donose nove poene za 6-0. Trener Vojvodine posle novog HP-a primoran je da zameni D.Nakića, umesto koga na brdo staje N.Milankov.

Za Beograd je na brdu imao novi start A.Milić (4.6 IP, 6SO, 5BB), koji je posle početnih problema, krajem prve izmene izašao bez poena.

Nova tri poena na konto Beograđana stižu u drugoj izmeni. Šetnja Danila Cvijovića, udarac Marka Badovinca (3-5, 2RBI) donosi 7-0 za Beograd. Šeta se i D.Todorović da bi posle udarca M.Hatale na semaforu stajalo 9-0.

Novosađani smanjuju u drugom napadu na 9-1, posle greške obrane i nekoliko krađa baza. Vraća odmah dva poena Beograd, poenima Bojana Ninića i Danila Cvijovića (2-3, 2BB). Imao je Beograd’96 šansu da u tom napadu stigne do još poena ali dobro reaguje obrana ekipe iz Novog Sada.

Ponovo je pogrešla odbrana Beograda i ponovo je Vojvodina stigla do jednog poena krajem treće izmene (11-2).

Smanjila je Vojvodina na 11-3 na kraju četvrte izmene, posle dva vezana udarca. Početkom pete, M.Badovinac udara dabl i stiže do 12. poena, posle greške odbrane domaćina. M.Badovinac (2.3 IP, 4SO, 1BB) menja A.Milića na brdu na kraju pete izmene.

Tek posle petog udaranja, J.Ceballos uspeva da osvoji poen, da bi D.Cvijović povećao vođstvo na 14-3 nakon dabla Vladana Jovanovića (1-3, 2RBI, 1HP).

Do kraja nije došlo do promene rezultata, a Beograd’96 je završio utakmicu sa 14 udaraca i 2 greške, dok je ekipa iz Novog Sada imala 6 udaraca i 5 grešaka.

Pobedom je Beograd’96 stigao do novog finala državnog prvenstva i šanse da stigne do 20. titule šampiona.

Dan ranije, u subotu, odigrana je treća utakmica drugog polufinala u kojoj je Novi Sad stigao do pobede, 9-3 nad Vojvodama. Vojvode će imati priliku sledećeg vikenda da pobedom ostanu u seriji u kojoj Novosađani vode sa 2-1.

Login to post comments