Serija se nastavlja, Beograd vodi 2-1 u seriji Featured

Rate this item
(0 votes)
26 Oct 20
Written by Read 3205 times
Published in Prva Liga Srbije

Posle dve utakmice, Beograd’96 je na korak do 20. titule šampiona Srbije. Trenutno u seriji vodi sa 2-1, a protekli vikend je doneo zanimljive i dramatične utakmice. U subotu je Novi Sad bio bolji (8-4), dok je u nedelju posle velike drame i produžetka, Beograd’96 sa 12-11 došao do vođstva u seriji.

Novi Sad beograd'96 8-4

Druga utakmica finala play off-a Prve lige Srbije odigrana je u subotu. Starter za Beograd’96 bio je Marko Badovinac, dok je za Novi Sad na brdu počeo Stefan Živić. U prvoj izmeni, obojica su zabeležili ukupno 5 strike out-a, a prva promena rezultata stigla je u drugoj izmeni. Posle šetnje Dušana Todorovića, udarca Slobodana Bogdanovića i nove šetnje Aleksandra Zonića, usledio je HP, posle čega Beograd’96 osvaja prvi poen na utakmici.

Udarcem, Danilo Cvijović dolazi na bazu, da bi na semaforu stajalo 3-0 posle home run-a Marka Badovinaca na kraju treće izmene. Stabilizovao se S. Živić u četvrtoj izmeni, da bi Novosađani posle dve šetnje, udarca Uroša Ćuluma i greške Beograda’96 stigli do 3-2 na kraju četvrte izmene.

Već u sledećem napadu, posle šetnje Vladana Jovanovića, greške odbrane i udarca M. Badovinca, Beograd vodi sa 4-2.

Mirovali su napadi, bar što se poena tiče, sve do sedme izmene, kada Novi Sad preokreće rezultat na 5-4. Na brdu je Bojan Ninić, a Novi Sad sa četiri udarca osvaja tri poena.

Za Novi Sad, umesto Stefana Živića (7IP, 11K, 3BB), na brdo staje Đorđe Tomić, koji osmu izmenu završava bez većih problema.

Novi problemi za vladajućeg šampiona dolaze na kraju osme izmene. Novosađani sa tri udarca i greške Beograda’96 stižu do 8-4.

Beograđani u poslednji napad ulaze sa donjim delom line up-a, ali A. Zonić dolazi na bazu na BB, Darko Lović HP i Jovan Matić, novi BB i baze su pune bez auta. Ipak Đ.Tomić izbacuju B.Ninića i V. Jovanovića na strike out, da bi neoprezni D.Lović bio izbaćen na drugoj bazi.

Na kraju, Beograd’96 završava utakmicu sa 5 udaraca i tri greške, dok su Novosađani imali jednu grešku i osam udaraca.

POGLEDAJTE UTAKMICU OVDE

Beograd'96 - Novi Sad 12-11

Očekivalo se ponovno odlaganje utakmice zbog najavljene kiše i stanja terena. Ipak, kiša koja je padala prethodnu noć nije ozbiljnije natopila teren, pa je sve bilo spremno za treću utakmicu finala.

Beograd’96 bio je domaćin u ovoj utakmici, a Aleksandar Milić je bio starter za domaćina, dok je Đorđe Tomić bio na brdu za Novi Sad.

Preti Novi Sad u prvom napadu, ali Beograd’96 ne dozvoljava poene uz nekoliko loših odluka trenera i napadača Novog Sada.

Jose Ceballos i Bojan Ninić posle dva vezana hita stižu na bazu, da bi posle udarca Dušana Todorovića u levi outfield, Beograđani poveli sa 2-0 na kraju prve izmene.

Pretio je Beograd’96 u drugoj i trećoj izmeni, ali nisu uspeli da povećaju vođstvo. Novi Sad početkom četvrte izmene puni baze. Umesto Hristine Mančić, na udaranje ulazi povratnik u redove Novosađana Damjan Ivetić, koji sa dablom donosi izjednačenje. Do kraja napada, Novi Sad prelazi u vođstvo od 4-2 posle produktivnog auta Đ.Tomića i wild pitch-a A. Milića.

Već u sledećem napadu, posle smušenosti odbrane Novosađana i udarca Bojana Ninića, rezultat je 4-3 za Novi Sad.

Peti napad Novog Sada počinje sa HP Jovana Filipovića. A.Milića na brdu menja Bojan Ninić, koji nema podršku odbrane, koja pravi dve greške i Novi Sad povećava vođstvo (6-3).

Big Inning se desio u petom napadu Beograđana, kada dolaze do šest poena i prelaze u vođstvo. Na semaforu tada stoji 9-6 za Beograd. Šetnja Slobodana Bogdanovića, udarci Marka Hatale, Dušana Todorovića, Aleksandra Zonića i Vladana Jovanovića, uz grešku outfield-a Novog Sada, donose preokret.

Za Novi Sad na brdo krajem šeste izmene staje Jovan Filipović. Napad Novog Sada ima priliku u šestoj i sedmoj da stigne do poena, ali ne uspeva sve do osme izmene, kada je na semaforu 9-7 za Beograd’96.

I onda kreće neverovatna deveta izmena za Beograd’96. Na brdu je Marko Badovinac, koji izbacuje prvog udarača, da bi posle greške odbrane, Novi Sad imao šansu da izjednači rezultat. Posle stirke out-a Dušana Ceranića, trener domaćina odlučuje da prošeta Stefana Živića. Odbrana Beograda’96 greši posle udarca Jovana Filipovića i rezultat je 10-9 za Novi Sad. Marko Rosić udara singl za 11-9.

Stefan Živić staje na brdo i sa dva stirke out-a dolazi samo na korak do pobede. Loša reakcija odbrane Novosađana, na dribler D.Todorovića, šetnja A. Zonića donosi novu neizvesnost. Usledio je wild pitch i Beograd’96 ima trkače na drugoj i trećoj bazi, koje udarcem u desni outfield, Vladan Jovanović šalje kući za izjednačenje.

Usledili su produžeci. Trkači na drugoj i trećoj bazi, ali M.Badovinac sa dva strike outa izlazi bez primljenog poena.

Beograd’96 žrtvuje S.Bogdanovića, koji spušta bant i pomera Vladana Jovanovića i A. Zonića na treću, odnosno na drugu bazu. Novi Sad ulazi infield in, a Marko Hatala udara jak grounder koji se odbija od igrača druge baze Novog Sada za walk off i vođstvo u finalnoj seriji od 2-1.

Čak 13 udaraca su imali domaćini ali i 6 grešaka, dok je Novi Sad imao 11 udaraca i takođe 6 grešaka.

Serija se nastavlja sledeće subote, a ako bude potrebno, peta utakmica će se igrati u nedelju.

Last modified on Wednesday, 28 October 2020 14:48
Login to post comments