Ispuštena pobeda Featured

Rate this item
(0 votes)
02 May 11
Written by Read 2333 times
Published in Informacije


Posle pauze od čak tri godine „Beograd 96“ je gostovao u Karlovcu u okviru mečeva Interlige. Odigrane su dve potpuno različite utakmice, i bez obzira na dva poraza, Beograd’96 polako podiže formu za evropski kup koji se igra krajem meseca u Atini.
U subotnjem meču Beograd’96 je još jednom platio cenu loše prve izmene svojih mladih bacača.
Na brdu je počeo Jovan Bošković, dok je za Olimpiju bacao sada već iskusni Mario Zdelar. Olimpija u prvoj izmeni, sa 4 walk-a i isto toliko hitova, uzima 7 poena i praktično rešava utakmicu s obzirom da je Zdelar dominirao mečom (no-hitter) i pokazao da je u ovom trenutku sa odličnom odbranom domaćina suviše dobar za šampiona Srbije.
Udaranje Beograda je bilo veoma loše tako da nije bilo pravih šansi za bilo kakav povratak u meč, iako se Bošković stabilizovao i solidno odbacao ostatak meča uz pomoć veoma dobre odbrane.Karlovac se u 4. izmeni odvaja na 8:0, a u novom naletu u šestoj izmeni uzima još 3 poena i završava utakmicu u sedmoj izmeni.
Pokazalo se da se posle nekoliko odigranih utakmica slabog domaćeg prvenstva teško igralo i protiv ove sezone ne tako snažnog Karlovca, tako da je Beograd praktično ovom utakmicom počeo sezonu pravih bejzbol utakmica.
U nedeljnom meču je viđena potpuno drugačija slika , Beograd u svojim novim dresovima pokazuje drugo lice i slika na terenu je znatno bolja. Utakmicu na poziciji pitcerha počinje Nikola Badovinac, a Beograd zbog povrede ostaje slabiji za iskusnog Sašu Zonića, pa su neophodne rokade u infieldu-u. Za Olimpiju počinje mladi Pavao Karin koji se ne snalazi baš najbolje tako da Beograd već posle tri izmene vodi sa 4:0. Udaranje je znatno bolje, odbrana odlična a mladi Badovinac baca jednu od svojih najboljih utakmica. Ipak, Karlovac udaranjem svojih iskusnijih igrača sustiže Beograd i u četvrtoj izmeni na semaforu je 4:3. Beograd uzvraća odličnim udaranjem i u dugačkoj petoj izmeni uz ogroman pritisak i čak 5 udaraca odlazi na velikih 9:3.
Nažalost, u šestoj izmeni je usledio očekivan pad ritma bacanja Badovinca i on napušta meč a na brdo staje Slobodan Bogdanović. Olimpija koristi loš period na brdu oba pitchera i uspeva da sa 2 outa napuni baze posle 2 walka i 2 HBP a posle udarca i jedne teške greške sudija prilazi na 9:8 čime uvodi meč u neizvestan tok. Za Olimpiju u tom trenutku Karina menja iskusni Neven Špoljarić  koji potpuno stopira napad Beograda dobrim promenama ritma i preciznim bacanjem.
U poslednjem delu meča Beograd pravi jednu od retkih grešaka čime se rezultat izjednačava na 9:9.Beograd uzdrman izjednačenjem ne uspeva da postigne nove poene početkom 8 izmene.
U donjem delu iste izmene Olimpija uzima još jedan poen a Beograd posle velike šanse u poslednjoj izmeni ostaje kratak tako da se meč završava pobedom Karlovca od 10:9.
Bez obzira na poraz Beograd je odigrao veoma dobar meč sa odličnim udaranjem i 10 hitova (Karlovac 10), predvođen Vučevićem (3-5), Boškovićem (2-3) i Ivkovićem (2-4). Na brdu je Nikola Badovinac imao 1K i 5BB,1HP, 5H (5 1/3 IP) , dok je Bogdanović okončao mid-riliv sa 1K, 3BB, 2HP, 3H (1 2/3 IP) Utakmicu je završio Marko Badovinac (1 1/3 inn) dozvolivši jedan udarac i jednu šetnju, uz jedan HP.
Odbrana je bila skoro perfektna i u dva meča je imala svega 4 E što je ohrabrujuće za nastavak sezone, a najbolji je bio Jose Ceballos koji je na teškoj poziciji SS odigrao bez greške iz velikog broja šansi.
Ipak, pitching Beograda je na niskom nivou imajući u vidu da većina pitchera nema off-speed pitch a da se fast praktično ubacuje u strike zonu bez kontrole što teško prolazi u Interligi.
Pitcheri Beograd su na nedeljnoj utakmici imali samo 2 K, što pokazuje koliki je pritisak bio na odbranu koja je u najvećoj meri bila na visini zadatka.

Beograd sledeće nedelje putuje u Split u okviru nastavka Interlige.
Last modified on Monday, 02 May 2011 12:17
Login to post comments